28 Aralık Kent Mitingi: Marmara için birleşiyoruz, yaşamak için direniyoruz!

İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması’nın çağrısı ve çeşitli siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin katılımı ile kitleler 28 Aralık’ta Kadıköy’de buluştular. Yırcalılar, Maltepe Hastanesi Direnişçileri, Cevizli Tekel, Validebağ Dayanışması ve daha nice emek ve çevre dostu her birlikte Marmara için Birleşiyoruz, Yaşamak için Direniyoruz diye haykırdılar.

Kadıköy’de kitlesel bir miting için Kent Savunması Platformunun valiliğe başvurusuna rağmen izin vermeyen ve yerine Yenikapı Meydanı’nı gösteren Valilik teşhir edilerek, eylemin Kadıköy’de gerçekleştirilmesi kararı alınmıştı. 28 Aralık günü saat 12’de Süreyya Opera Binası’nın önünde buluşan kitle yüzlerce polis ve Tomaların varlığına rağmen sloganlarlaAltıyol’a doğru harekete geçti. Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı yaptığı konuşmada “Sadece doğayı değil emeğimizi de savunuyoruz. Egemenlerin ne kadar korktuğunu gördük Taksim’de, Kızılay’da. Biz geri alana kadar buradayız” dedi. Binlerce insan Gezi’den Soma’ya, Yırca’dan Validebağ’a direnişimiz büyüyor, dayanışmamız sürüyor diye haykırdı.

Konuşmalardan sonra Marmara’nın dört bir yanından ve Soma Yırca’dan gelen direnişçiler mitingi selamladı. İstanbul Kent Savunması’ndan Çiğdem Çidamlı söz alarak “Bugün bir adım attık. Bundan sonra ikinci, üçüncü adımlarla mücadeleyi tüm Türkiye’ye yayacağız, yaşamı savunanların kardeşliğini kuracağız” dedi.

Marmara ve İstanbul’u doğa düşmanı yağma projelerine karşı savunmak için,

Evimizi, mahallemizi, korumuzu ve ormanları savunmak için,

Okullara, kamusal sağlık ve ulaşım hakkına, hastaneme, Haydarpaşa Garı’na, Taksim Meydanı’na dokunma demek için, engelliler adına şehrin engellerinin kaldırılması için Kadıköy’de bir aradaydık.

Yaşanabilir bir kent, onurlu bir yaşam, insanca bir iş için mücadelemiz sürecek.

Yorumlar kapalıdır.