İDP Manisa açılıyor

Uzun ve meşakkatli ama bir o kadar da güzel bir çalışma sonrası nihayet Manisa işçilerini partimiz İşçi Demokrasisi Partisi ile buluşturuyoruz. Parti bürosunun boyasından alçısına, masasından sandalyesine, bardağından çaydanlığına, çayından şekerine, kitaplığından paspasına kadar her bir tuğlasında, harcında kimi zaman vardiya çıkışında, kimi zamansa parti bürosundan gittiği vardiya öncesinde emeği geçen Manisa organize sanayisinin çeşitli fabrikalarından işçi yoldaşlarımıza, işçilere, emekçilere, fabrika bacalarında tüten duman kadar yakın olması için yaşamın her alanında mücadele yürüten, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan bir dünya kurma çabası içerisinde olan tüm yoldaşlara, emekleri için tüm coşkumuz ve heyecanımızla teşekkür ederiz.

Hepinizin bildiği gibi Manisa bir işçi şehridir. Bu havzada yan sanayisiyle beraber yaklaşık 300 bin işçi çalışmaktadır. Diğer işçi havzalarında olduğu gibi Manisa’daki fabrikalarda da güvencesiz çalışma, güvencesiz gelecekle beraber sendikasız çalışma, iş kazaları ve cinayetleri başta olmak üzere kuralsızlık almış başını gitmiş durumda. Biz işçileri iliklerimize kadar sömürenlere cevap olmak için, işçileri partimizle buluşturmanın vakti artık yarından daha yakın. İşçiler için bir kilometre taşı olan Manisa büromuzu açıyoruz.

Bundan yaklaşık birkaç gün önce, atanamayan öğretmen Hasan Songur arkadaşımızı alınmayan iş güvenliği tedbirleri yüzünden, patronlar daha çok kâr etsin diye iş cinayetine kurban verdik… Manisa organize sanayisinde yaşanan tüm kuralsızlığa karşı cevap olmak için geliyoruz. Atanamayıp sömürü cehenneminde iş cinayetine kurban verdiğimiz Hasan öğretmen için sendikalaşıp işten atılmalara, güvencesiz çalışmaya, geleceksiz yaşamaya, düşük ücrete karşı “eşit işe eşit ücret” demek için ellerimizi birleştirerek örgütleniyor, dünden daha güçlü bir şekilde geliyoruz.

İşçilerin iktidarını kurmak için geliyoruz. Dosta da düşmana da duyururuz. Manisa İşçi Demokrasisi Partisi açılıyor.

Yorumlar kapalıdır.