Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıyı lanetliyoruz! NATO, Ortadoğu’dan defol!

14 Nisan sabahı saat 4 dolayında ABD, İngiltere ve Fransa hava ve deniz kuvvetleri Suriye’nin Dima, Masyaf, Kalamun ve Kisvah bölgelerini Tomahawk ve diğer türden yüzü aşkın füzeyle bombaladılar. Emperyalist güçler, adı geçen bölgelerde Suriye rejiminin kimyasal silah araştırma ve geliştirme merkezlerini, depolarını ve komuta merkezlerini hedef aldıklarını açıkladılar. Son haberlere göre herhangi bir can kaybı olmadı.

ABD emperyalizmi Esad rejimini Duma’da kimyasal silah kullandığı iddiasıyla (bak. Duma’daki kimyasal saldırıyı şiddetle lanetliyoruz!) cezalandıracağını ilan etmiş ve başta İngiltere ve Fransa olmak üzere emperyalist NATO ülkeleri bu saldırıyı destekleyeceklerini ilan etmişlerdi. Esad rejiminin yanında yer alan Rusya ise saldırıya karşı çıkmakla birlikte, Washington ile yaptığı gizli diplomasi sonucunda kenara çekilmiş ve saldırının gerçekleşmesinin yolunu açmıştır. Bu anlaşma nedeniyle de saldırı sınırlı olmuş ve Esad rejimi için en az zararla sonuçlanması sağlanmıştır.

İşçi Demokrasisi Partisi, Suriye halkına yönelik bu saldırıyı ve emperyalist güçler ile Rusya’nın ve bölgedeki yayılmacı güçlerin bu halkın üzerindeki pazarlıklarını lanetler ve reddeder! Türkiye hükümetinin bu saldırıyı olumlamasını da şiddetle kınar! Gerek kimyasal gerekse diğer her türden saldırılarının sorumluları Esad rejiminin yanı sıra bu emperyalist ve yayılmacı güçler, onların besledikleri İslamcı çeteler ve halk düşmanı gerici milis sürüleridir. Hepsi birlikte, 2011’de başlamış olan büyük Suriye emekçi halk devrimini ezmenin, Suriye halklarını bölmenin ve bölgeye egemen olmanın çatışması içindedirler.

Tüm dünya işçi sınıfını, emekçi örgütlerini, ilerici ve siyasi güçlerini, Suriye’deki diktatörlük rejiminin, gerici çetelerin, emperyalist ve yayılmacı güçlerin saldırıları karşısında Suriye halklarının yanında yer almaya çağırıyoruz. Görevimiz bu saldırgan ve vahşi gerici güçlerin karşısında Suriye demokratik devriminin yeniden canlanması için mücadeleci Suriye halklarının yanında yer almak ve onları her yolla desteklemek olmalıdır.

Kahrolsun Suriye’ye yönelik emperyalist saldırılar!

Rusya ve diğer yayılmacı bölge güçleri, Suriye’den elinizi çekin!

Yorumlar kapalıdır.