Ahed Tamimi özgür! Yaşasın Filistin halkının direnişi!

17 yaşındaki Ahed Tamimi 29 Temmuz Pazar günü sebest bırakıldı. İsrail’in Hasharon hapishanesinde 8 ay tutuklu bulunan Tamimi, askeri mahkeme tarafından, Siyonist İsrail devletinin Filistin topraklarını işgal altında tuttuğu topraklarda iki askere saldırmakla suçlanıyordıı.

Tamimi İsrail askeri işgaline karşı Filistin halkının direnişinin bir simgesi haline geldi. Geçtiğimiz Aralık ayında tutuklanmasından itibaren, tüm dünya çapında Tamimi’nin serbest bırakılmasını talep eden ve İsrail hapishanelerinde binlerce Filistinli politik tutsağın bulunmasını kınayan güçlü bir uluslararası dayanışma kampanyası sürmekteydi.

Tamimi Batı Şeria’daki Nabi Salih kasabasında, dönüşünü bekleyen ailesi, komşuları, sevenleri ve gazeteciler tarafından karşılandı. Sarılmalar ve gözyaşları arasında, genç kadın, annesi ve babası evlerine “Özgürce yaşamak istiyoruz” sloganını haykırarak girdi. Evinin avlusunda gerçekleşen basın açıklaması sırasında, Ahed şu açıklamalarda bulundu : “Serbest kaldığım için mutluyum, fakat işgalci İsrail’in hapishanelerindeki tüm kadınlar serbest kaldığında daha mutlu olacağım” ve “direniş işgal bitene kadar devam edecek”. Ahed ayrıca tutuklu kaldığı süre boyunca devam eden dayanışma kampanyası için şükranlarını sundu ve bu kampanyanın halihazırda İsrail hapishanelerinde bulunan yaklaşık 300 Filistinli genç politik tutsak için yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Ahed’in serbest kalmasını büyük bir sevinçle karşılıyoruz ve Filistinli tüm politik tutsakların serbest kalmasını ve İsrail işgalinin sonlanmasını talep etmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda, İsrail parlamentosu tarafından İsrail’in “Yahudi halkının ulus devleti” olduğuna ilişkin çıkarılan yasayla ve Batı Şeria’da İsrail birlikleri tarafından işgal edilen topraklarda yeni yerleşim yerlerinin kurulmasını açıkça destekleyen ve teşvik eden kararla Filistin halkına dönük gerçekleştirilen yeni saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Filistin direnişiyle en geniş dayanışmanın oluşturulması ve laik, demokratik ve ırkçı olmayan tek Filistin devletinin inşasının desteklenmesi doğrultusunda çağrıda bulunuyoruz.

31 Ağustos 2018,

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

Yorumlar kapalıdır.