Krize Karşı Omuz Omuza Platformu’nun üçüncü forumu gerçekleşti

Krize Karşı Emeğin Haklarını Savunmak için Omuz Omuza Platformu’nun 29 Kasım’da Avcılar’da ve 1 Aralık’ta Şişli’de düzenlenen forumlarının ardından üçüncüsü 7 Aralık’ta Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Platform bileşenleri olarak sendikalar, siyasi partiler, meslek örgütleri ve kitle örgütlerinin katıldığı forumda yaklaşık 300 kişi bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi İlhan Yiğit yaptı. İlhan Yiğit’in içinden geçtiğimiz sürecin değerlendirmesini yaptığı konuşmanın ardından söz katılımcılara verildi. Ücretlerin enflasyon oranında artırılması, toplu işten çıkarmaların yasaklanması, kamusal mal ve hizmetlere zam yapılmaması ve yapılan zamların geri alınması, vergi adaletinin sağlanması, kredi borç faizlerinin silinmesi ve kıdem tazminatına dokunulmamasından oluşan 6 talep yinelendi. Krizin faturasını emekçilerin değil, krizi yaratanların ödemesi gerektiği vurgulandı. Alınan sözlerde ayrıca, yakın zamanda Fransa’da gerçekleşen Sarı Yelekliler eylemlerinden de sık sık bahsedildi. Platformun örgütlenmesi ve ortak mücadele için önerilerde bulunuldu. İşçi Demokrasisi Partisi olarak, katıldığımız diğer forumlarda da söylediğimiz somut önerilerimizi tekrar ifade ettik. Bu doğrultuda, devam etmekte olan işçi mücadelelerinin platform vasıtasıyla, ortak talepler çerçevesinde birleştirilmesini önerdik. Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için işçi ve emekçilere acil bir eylem planı sunulması gerektiğini ve yaklaşmakta olan Toplu İş Sözleşmeleri sürecinde platform bileşenlerinin ortak tutum alarak birleşik bir mücadele örmesi gerektiğini belirttik. Ayrıca DİSK’in taleplerimizi ve eylem programımızı işyerlerine indirebilmesi amacıyla bir Genel Temsilciler Meclisi toplaması önerimizi de ifade ettik.

Forumda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da söz alarak omuz omuza mücadelenin öneminden bahsetti ve ortak mücadele vurgusu yaptı. Forumun sonunda bütün önerilerin okunmasının ardından DİSK korosu sahne aldı.

Forumda ayrıca 9 Aralık’ta Samsun’da, 15 Aralık’ta Adana’da, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 22 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek mitinglere çağrı yapıldı.

Yorumlar kapalıdır.