Mephisto Direnişi devam ediyor

Asgari ücret aldığınızı düşünün, patronunuz size yol parası da vermiyor. Zaten iki yakanız bir araya gelmezken öğle yemeğiniz için de 9,60 TL istihkakınız var. Üzerine çıkarsanız cebinizden ödersiniz.

Bütün gün ayakta çalışıyorsunuz ve sadece iki kere on beş dakikalık mola hakkınız var, onda da dinlenme alanınız yok. Bir bardak çay bile vermiyorlar. Müdürleriniz performans konusunda sizden çok şikâyetçi. Duvara dayanmak bile yasak. Sürekli ve sistematik olarak psikolojik baskı altındasınız.

Düşünmesi bile insana ıstırap veren, insanlık onuruna yakışmayan ücret ve çalışma şartlarına karşı Mephisto Kitabevi çalışanları, yönetimden koşulların düzeltilmesini talep etmeleri üzerine işten çıkarıldı. Bunun üzerine Mephisto çalışanları Beşiktaş Mephisto mağazası önünde direnişe geçti. Bugün direnişlerinin 19. gününe girdiler.

Kendileri ile konuştuğumuzda mevcut çalışanların üzerinde baskının yüksek olduğunu ve şartların düzelmediğini belirttiler. Mephisto patronu çalışanlarının şartlarını düzeltmek şöyle dursun, keyfi işten çıkartmalarla çalışanlarını sindirmeye çalışıyor.

Mephisto işçileri, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini ilan ettiler. Bu aşamada talepleri şu şekilde:

1) Haksız yere işten atılan çalışanlar işe geri alınsın.
2) İnsanlık dışı yemek ücreti uygulamasına son verilsin. Yemek ücretleri aylık en az 500 TL olmalıdır.
3) Çalışanlara insani koşullarda bir dinlenme alanı sağlansın.
4) Güvenlik kamerası tacizi ile mobbing son bulsun.

Direnişçi işçiler ister fabrikada, ister bankada, ister bir kitabevi tekelinde, hangi emek kolunda çalışırlarsa çalışsınlar mücadeleye davet ediyorlar.

Gazete Nisan olarak Mephisto çalışanlarının 18. gününde ziyaret ettiğimiz direnişini destekliyoruz.

Yorumlar kapalıdır.