Cumhur İttifakına İstanbul’da ağır darbe… Sıra işçi-emekçi ittifakını yükseltmekte!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı adayı İmamoğlu’nun açık ara zaferiyle sonuçlandı. Bu durum Cumhur İttifakının ve Tek Adam Rejiminin ağır bir yenilgisi anlamına gelmekte. 31 Mart seçimlerinde İstanbul belediyesini kaybeden Cumhur İttifakı, YSK eliyle gerçekleştirdiği darbeyle seçim sonuçlarını iptal ettirmiş ve seçimlerin tekrarlanması kararını aldırmıştı.

Bugün açığa çıkan sonuçlar, Saray iktidarının emekçi halk nezdinde meşruiyetinin giderek daha fazla sarsıldığını ve ülkeyi yönetememekte olduğunu teyit etmektedir. İstanbul belediyesini 25 yıldır, ülkeyi ise 17 yıldır yöneten siyasi iktidar daha fazla baskı, yoksulluk ve yolsuzluktan ötesini vaat edememektedir. Erdoğan yönetiminin uyguladığı politikalar, baskıcı bir diktatörlük rejiminin tesisi ve halkı sefalete sürükleyen bir ekonomik krizle sonuçlanmıştır. Bugün sandıktan çıkan sonuçlar, Erdoğan yönetiminin baskıcı ve işçi düşmanı politikalarının reddi olarak okunmalıdır.

Öte yandan, Cumhur İttifakının aldığı ağır sandık yenilgisiyle birlikte emekçi kitlelerin önemli bir kesiminde İmamoğlu’na ve Millet İttifakına dönük önemli bir beklenti açığa çıkmıştır. İşçi Demokrasisi Partisi olarak en başından itibaren düzen içi hiçbir burjuva partisine ve politikacıya güven beslemememiz gerektiğini ısrarla vurgulamaktayız. Erdoğan’ın genel oy hakkını ayaklar altına alan 6 Mayıs müdahalesinin yenilgiye uğratılmasının büyük önem taşıdığı ortadadır. Bununla birlikte, emekçiler ve ezilenler adına “her şeyin çok güzel olabilmesinin” ancak kendi örgütlenmemizi güçlendirmemiz, siyaset sahnesine kendi adımızla çıkabilmemiz sayesinde olabileceğini bir an olsun unutmamalıyız. Özellikle, rejimin emekçilere dönük kemer sıkma politikalarının yoğunlaşacağı ve baskı politikalarının şiddetleneceği önümüzdeki dönemde, düzen güçlerinden bağımsız bir işçi-emekçi ittifakının yükseltilmesi daha da hayati bir önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, sendikaların, emek örgütlerininin ve emekten yana siyasal partilerin üzerinde sorumluluk artmaktadır.

İşçi Demokrasisi Partisi

23 Haziran 2019

Yorumlar kapalıdır.