Luisa Hanun ve Cezayir’deki bütün siyasi tutsaklar serbest bırakılsın!

Cezayir halkı, diktatör Abdülaziz Buteflika’yı istifa ettirmesinin ardından, açlık ve sefaletin dikta rejiminin sonlanması talebi doğrultusunda demokratik haklarını savunmak amacıyla seferberliğini sürdürüyor. Bununla birlikte Anayasa Konseyi, eski başkan Buteflika’nın sadık takipçisi Abdülkadir Bensalah’ın geçici görev süresini uzatarak 4 Temmuz seçimlerini erteledi.

Genelkurmay Başkanı General Salah, seferberlikleri bastırma yönündeki politikasını sürdürüyor, eylemcilere zulmetmeye devam ediyor. 9 Mayıs’ta, Cezayir Emekçileri Partisi’nin yöneticisi, başka yöneticilerle birlikte, “ordunun otoritesine saldırı ve Devlete karşı komplo” suçlamasıyla askeri mahkeme tarafından tutuklandı. General Salah’ın askerî devleti tarafından ve geçici başkanın suç ortaklığıyla, demokratik özgürlüklere yönelik gerçekleştirilen korkunç bir saldırı bu.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) olarak, Cezayir emekçileri ve halkıyla dayanışma içindeyiz ve Luisa Hanun ile rejime karşı gösterilerde eylemcilerin tutuklanmasını kınıyoruz. Bütün politik tutsakların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Luisa Hanun’un serbest kalması için, avukatların suçlamaların düşürülmesini ve koşulsuz tahliyeyi talep edeceği duruşma günü olan 20 Haziran’da bir uluslararası dayanışma günü düzenlenmesine ilişkin çağrıya katılıyoruz.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

10 Haziran 2019

Yorumlar kapalıdır.