İDP Polimer Kauçuk’ta başlayan direnişi ziyaret etti

Çerkezköy Kapaklı organize sanayi bölgesinde yer alan Polimer Kauçuk (EATON) fabrikasında küçülmeye gidilmesi gerekçe gösterilerek işten çıkartılan 20 işçi fabrika önünde 3 gündür direniyor.

2000’den fazla işçinin çalıştığı ve Petrol-iş sendikasının örgütlü olduğu fabrikanın patronu ekonomik krizin arkasına sığınarak bu hafta itibariyle kademeli şekilde işten çıkarmaları başlatmış durumda. Direnişteki işçiler bugüne kadar 150’ye yakın kişinin çıkartıldığını ve sayının 700’e kadar yükseleceğini belirtiyor. Ancak 20 kişinin başlattığı direnişten çekinen patron, sonrasında yaptığı işten çıkartmalarda “ekonomik durum biraz düzelsin, sizleri yeniden işe alacağım” yalanına başvurarak tüm işçilerin direniş alanında birleşmesini engellemeye çalışıyor.

Bağlı bulundukları Petrol-İş sendikasının 1 numaralı şubesiyle görüşen direnişteki işçiler ise bugüne kadar şubenin mücadelelerine destek sunmadığını ve hatta direnişin yanında dahi olmadığını belirtiyorlar. Bu durum karşısında sendika genel merkezinin sürece dahil olmasını bekleyen işçiler genel merkez ile sonuçlarının önümüzdeki hafta belli olacağı bir görüşme gerçekleştirdi.

Bağlı bulundukları şubeyi mücadeleci bir çizgiye çekmek için basınç uygulamaya çalışan işçiler, bir yandan da işten atılan fakat patronun işçileri bölmeye dönük söylemleri sonucu direniş alanına gelmeyen sınıf kardeşleriyle bağ kurmayı sürdürüyor.

Polimer işçileri hukuksuz bir şekilde işten atılmalarının karşısında işlerini geri alana kadar kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini ve patronların krizinin faturasını işçilerin ödemeyeceğini vurguluyor. Bu süreçte başta Petrol-İş sendikası olmak üzere diğer sendikalardan, sınıf örgütlerinden destek ve dayanışma bekliyorlar.

Biz, İşçi Demokrasisi Partisi olarak, Polimer Kauçuk işçilerinin bu haklı mücadelelerini destekliyoruz!

Krizin faturası patronlara! İşten çıkartmalar yasaklansın!

Yorumlar kapalıdır.