Şilili kadınlardan Türkiye’deki kadınlara destek

Şili’de kadın mücadelesinin bileşenlerinden biri olan ISADORA Chile’nin* Türkiye’de Las Tesis performansını sergileyen kadınlara yönelik baskılar ve polis müdahaleleri karşısında ilettiği dayanışma mesajını okurlarımızla paylaşıyoruz.

* İşçilerin Uluslararası Birliği Dördüncü Enternasyonal Şili seksiyonu ve İşçi Demokrasisi Partisi’nin kardeş örgütü İşçilerin Sosyalist Hareketi’nden (MST) kadınlar + bağımsızlar

“Şili Isadora -Mücadeledeki Kadınlar- olarak, “Yolunun Üzerindeki Tecavüzcü” adlı “Las Tesis” grup dansını yaparken Erdoğan hükümetinin saldırısına uğrayan Türkiyeli kadın dostlarımızın yanında olduğumuzu duyururuz. Tüm dünyada kadınlar, hükümetlerden aldıkları güçle polis tarafından politik ve cinsel tacize maruz tutulmaktadır, ve biz feministler buna izin veremeyiz! Bu nedenle, Türkiye’deki kadın hareketiyle tam bir dayanışma içinde olduğumuzu ve sadece kadın olduğumuzdan ötürü maruz kaldığımız her türlü şiddeti kınamaya devam edeceğimizi duyururuz.Kadınların mücadelesi uluslararası olmalıdır, zira kapitalist ve patriyarkal hükümetler bize dünyanın her tarafında saldırmaktadır. Başarmak ve kadın düşmanı bu hükümetlere karşı koymak için birleşmeliyiz!”  

Metnin İspanyolca orjinali:

“Desde Isadora – mujeres en lucha – Chile, solidarizamos con las compañeras en Turquía, quienes fueron brutalmente reprimidas por el gobierno de Erdogan, cuando realizaron la performance del grupo “Las tesis” llamado “Un violador en tu camino”. Las mujeres de todo el mundo sufren violencia política y sexual por parte de la policía con la complicidad de los gobiernos, ¡y las feministas no podemos dejarlos pasar!. Por lo tanto, toda nuestra solidaridad se dirige al movimiento de mujeres en Turquía y seguimos denunciando toda la violencia que sufrimos por el solo hecho de ser mujeres.
La lucha de las mujeres debe ser internacional, porque los gobiernos capitalistas y patriarcales nos atacan en todo el mundo. ¡Debemos unirnos para tener éxito y derrotar a estos gobiernos misóginos!”

Yorumlar kapalıdır.