Şili’de 2500 siyasal tutuklu serbest bırakılsın!

Yağmacı Piñera hükümetine karşı gelişen muazzam seferberliklere katılmış olduğu gerekçesiyle, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 2500 tutuklu hapishanelerde tutulmaya devam ediyor. Tutukluların pek çoğu, suçlandıkları ceza süresinden daha fazla bir zamandır hapisteler. Ekim 2019’dan beri toplumsal ve demokratik değişimlere ilişkin haklı talepler için ve baskı uygulamalarına karşı sokaklara çıkan milyonları korkutmak için uygulanan bir yoğun bir baskıyla karşı karşıyayız.

2500 kişiyi tutsak ederek Piñera’nın yapmak istediği oldukça açık. Bu şekilde söylediği: “Eğer daha iyi koşullar için mücadele ediyorsan, o zaman hapsi boylarsın”.

Bu özgürlük talebi koronavirüs salgını tehlikesi karşısında daha da hayati bir hale geldi; özellikle de, hapishanelerin aşırı kalabalık niteliği ve siyasi tutukluların cinayet gibi suçlardan hüküm giymiş adli hükümlülerle bir ararada tutulması koşullarında.

Piñera hükümetine karşı gelişen toplumsal ayaklanma dünya halklarının geniş desteğini, dayanışmasını ve sempatisini kazandı. Bu dayanışmanın 2500 siyasi tutuklunun özgürlüğü için bir uluslararası kampanyaya dönüşmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu kampanyayı sosyal ağlarda fotoğraf ve video paylaşımıyla ortak bir haykırışa dönüştürelim!

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

18 Nisan 2020

Yorumlar kapalıdır.