Nefrete inat, gökkuşağı altında vardık, varız, var olacağız!

Bu yıl Türkiye’de “Ben neredeyim” teması ile tertip edilecek olan Onur Haftası, bütün dünyada pandemi dolayısıyla bir dizi çevrimiçi etkinlikle kutlanacak. Global Pride 2020, 27 Haziran’da gün boyunca dünya çapından aktivistlerin katılacağı programlar ve müzikal performanslarla sokaklar dışında da bir araya gelebilmemizi sağlayacak. Cins egemenliğine ve cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele ve kazanımlarla dolu nice Pride’lara Lubunya!

Bütün özgürlüklere toptan düşmanca saldırma pratiğinin sergilendiği bu tarihlerde, siyasal iktidar emekçilere, kadınların haklarına, LGBTİ+’ların ise direkt olarak yaşama hakkına bütün gücüyle saldırıyor. HIV+ bireyler, koronavirüs ile mukayese edilerek kriminalize edilmeye çalışılıyor. Siyasi iktidar hiçbir alakası olmadığı halde bunu LGBTİ+ düşmanlığının bahanesi haline getiriyor. Açıkça hedef gösterilerek nefret objesi haline getirilen LGBTİ+ bireyler, siyasal iktidarın yönetememe krizinin kurbanı yapılmaya çalışılıyor. Bütün muhalifleri kayyumlar yoluyla, “terörü” bahane ederek susturan siyasi iktidarın elinde başka bir şey kalmadığında nasıl bir saldırganlığa büründüğünü korku içinde izliyoruz. LGBTİ+’lar bugün Türkiye’de her zamankinden daha çok can güvenliği tehdidi altındadır.

İktidar, siyasi gündemi dağıtmak uğruna Diyanet İşleri’ni açıkça LGBTİ+’ların ve kadın hareketinin üzerine salıyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çocuk istismarcılarının 12-14 yaş gündemine kadar, bütün varlığını toplumun en güvencesizleri üzerine nefret körükleyerek aşmaya çalışıyor.

Ancak Stonewall’dan bugüne politikamız hiç ama hiç değişmedi! LGBTİ+’lar ikili cinsiyet dayatmasına, toplumsal ahlaka ve tek adamlara hiçbir zaman boyun eğmedi. Siz makul erkek ve kadınlar istiyorsunuz ama biz tıpkı Harvey Milk gibi yaşamak için mücadeleye ve direnmeye devam edeceğiz. Sokakları ve hayatı asla erkek egemen kapitalizme bırakmak niyetinde değiliz. Her evdeyiz, bütün plazalarda, fabrikalarda biz varız. Onurumuz ve özgürlüğümüz bizimdir. Kutlu olsun Pride!

Yorumlar kapalıdır.