Atlas Global işçileri sesleniyor: Maaşlarımızı ve kıdem tazminatımızı verin!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu Atlas Global şubat ayında uçuşlarını durdurmuştu. Şirketin çalışanları, A.Z.A.P (Atlas Zedeler Adalet Platformu) adı altında bir araya gelip örgütlendiler. İşçiler yedi aydır maaş alamadıkları gibi şirketin iflasını açıkladığı güne kadar ücretsiz çalıştırıldıklarını belirtiyorlar. Dün Bakırköy’de görülen iflas davaları için bir araya gelen A.Z.A.P üyeleri adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

İşçiler adına söz alan kabin memuru, aylardır bir iflas kumpasının içerisinde olduklarını, habersiz şekilde maaşlarını aslında hiç alamayacaklarını bilmeden bedava çalıştırıldıklarını belirtti. “Şirket, iflas edeceğine dair hiçbir bilgiyi önceden bizlerle paylaşmadı. Sadece nakit akışı sıkıntısı yaşıyoruz biraz daha sabır dediler ve bizleri ücretsiz çalıştırmaya devam ettiler” dedi. Ayrıca konuşmasında Atlas Global’in patronlarının sahip oldukları başka firmalar üzerinden ticari faaliyetlerine devam etiğini belirterek. “Batan firmanın sahipleri nasıl ticari faaliyetlerine devam edebiliyor” diye sordu.

“Atlas Global’in sahibi olan Ali Murat Ersoy’a haber verin! Alacaklarımızın peşindeyiz” diyen işçiler sadece maaş ve kıdem tazminatlarımızı değil, tüm haklarımızı alana kadar susmayacaklarını söylediler.

Basın mensuplarından işçilerden ve sendikalardan destek isteyen işçiler basın açıklamasının ardından davalarının görüldüğü adliye binasına giriş yaptılar.

Yorumlar kapalıdır.