PETRO-KİMYA – Kriz psikolojik değildir

İşten çıkarmalar ve artan sömürü gerçektir!

Patronların baskısı artarak devam ediyor. İşçi çıkartan patronlar şimdi kalan işçilerle daha çok üretim yapmayı hedefliyor. Daha az iş gücü, daha çok üretim, daha çok kâr, daha çok sömürü demek. Buna kendi çalıştığım iş yerinden örnek vereyim.

Krizden önce 45 kişinin çalıştığı fabrika, 100 ton hammadde üretiliyordu. Şimdi ise 20 kişilik kadroyla geçen ay 120 ton hammadde üretildi. Bu ay ise, daha ayın 20’si olmasına rağmen, 85 ton hammadde üretilmiş. Kriz psikolojiktir diyen Başbakan’a soruyorum: İşten çıkarmalar, artan hak gaspları ve aşırı sömürü de yalan mıdır?

Gerçi bu tabloya baktığımızda “O zaman siz de az üretin!” diyecek arkadaşların da olacağını düşünüyorum. Ama maalesef durum düşündüğümüz kadar basit değil. Çünkü fazla üretmediğimiz zaman da işten çıkartılmakla tehdit ediliyoruz. Örgütlü olmayan arkadaşların da çalışmaktan başka çaresi kalmıyor. Bununla mücadele etmenin tek yolu işyerlerimizde örgütlenmek, örgütlü mücadele vermek! Şimdi sadece kendi işyerimizde mücadele etmek yetmiyor. Çevremizdeki fabrikadaki işçi kardeşlerimizle de birleşip oralarda da örgütlenip mücadelelerimizi birleştirip karşı koymamız gerekiyor. Yani kısacası işçi seçeneğini yaratmamız gerekiyor. Ben şu anda kendi çalıştığım fabrikada bunun alt yapısın hazırlamaya çalışıyorum ve bunun geleceğimiz için kaçınılmaz tek çözüm olduğunu düşünüyorum ve bunun için mücadele ediyorum.

Yorumlar kapalıdır.