Keal’den İşçi Cephesi’ne Mektup

Özelleştirmelerde gelinen son noktada sadece işçi kardeşlerimizin değil biz öğrencilerin de başına büyük dertler açılıyor. İşçi kardeşlerimizi derinden vuran özelleştirmeler artık merkezi yerde bulunan her okula uygulanıyor.

Ben Kenan Evren Anadolu Lisesi’nde (öğrenciler olarak binlerce yoldaşımızı katlettiren bu generalin adını ağzımıza almamak için KEAL diyoruz) öğrenim gören bir öğrenciyim. Okulumuz, konumu itibariyle çok değerli bir arazi üzerinde bulunuyor… Ancak devletin yetkili kurumları; bizim bu değerli arazi üzerinde “değerli” insanlar olarak yetişmemizden çok kendi çıkarlarını düşünüyor. Bunun bir sonucu olarak da okulumuz sermayeleştirilip Fenerbahçe Spor Kulübü gibi kapitalist bir kuruluşa peşkeş çekiliyorlar. Bu durum biz emekçi ailelerin çocukları için hiç de iç açıcı değil. Çünkü okulumuzun taşınacağı yer Kayışdağı’nda ve yüzlerce öğrencinin ek bir yol parası verebilecek imkânı bulunmuyor. Bu durum zaten kemerlerini sıka sıka kangren olmuş ailelerimiz için büyük bir külfet.

Ayrıca bizlerin bu okula Anadolu yakasının hiçbir yerinde bulunmayan merkeziyetini hesaba katarak geldiğimiz düşünülürse, hiçbirimizin fikri alınmadan okulun emek düşmanı kapitalist şirketlere peşkeş çekilmesi; Türkiye’de öğrencilerin düşüncesinin hiçbir önemi olmadığı ve tabiri caizse bizlerin yaşayan ölüler olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermekte.

Biz KEAL’lilerin Fenerbahçe Spor Kulübü’nden istediği; okulumuz üzerinden rant sağlama planlarını bir kenara bırakarak, kapitalizmin getirdiği metalaştırma güdüsünü eğitimhanelerden bir an önce uzaklaştırmasıdır! Aksi takdirde şu da çok iyi bilinmelidir ki biz KEAL’li öğrenciler, okulumuzu sattırmamak için her türlü mücadele yöntemine başvuracağız!

KEAL’den bir öğrenci

Yorumlar kapalıdır.