İŞSİZ – İşsizlik maaşı bitti! Şimdi ne olacak?

İşsizlik üstümüze kâbus gibi çöktü. Evet, kelimenin tam karşılığı bu sanırım. İşsizlik maaşım sona erdi ama hâlâ bir iş bulamadım. Benim durumumda olan yüz binlerce işsiz var. İşten çıkartılınca bir süre aldığımız tazminatla geçindik.

Bu arada devletimizin sosyal devlet olmasına da şükür ederek bize bağlanan işsizlik maaşı ile gül gibi geçiniyorduk; hatta artan parayı nerede kullanalım diye düşünüp duruyorduk (!)

O güzel günler ne yazık ki bitti ve kötü günler karabasan gibi üzerimize çöktü. 6 ay olan işsizlik maaşı sona erdi, ama hala işsiziz. Tazminat eridi gitti, işsizlik maaşı sona erdi. İyi de hayat devam ediyor. İşkur’dan ses yok, bize iş de bulamadılar. Ben de aramaya devam ediyorum, umudumu yitirmemeye gayret ediyorum ama iş aramak da parayla. Otobüse bineceksin, iş ilanı için ilanı veren yere gidecek, form doldurup umuda pencere açacaksın. Tabii karnınız acıkacak ve masraf yapacaksınız, olmayan para ile bu masraf nasıl karşılanacak? Durum göründüğü gibi çok zor.

Ama yalnız değilim, benim durumumda olan çok sayıda işsiz var. Onların da tazminatı eridi bitti ama onlar da hâlâ işsizler.

Biz krizin yükünü sırtladık ama krizin nimetlerini patronlar götürüyor. Bu nasıl krizdir anlamak zor. Hep zararını biz görüyoruz. Aklım karıştı; biz niye krizin yükünü çekelim? Patronlara vergi indirimleri, destekler… Bize gelince işsizlik maaşı olan 255 TL’yi bile çok görüyorlar.

İşsizlik maaşı en az geçinecek kadar olmalı ve iş bulana kadar devam etmeli. Patrona destek olan hükümet biz işsizlere desteği çok görmemeli, bu bizim hakkımız, sadaka değil! Hakkımızı istiyoruz, çalıştık, vergimizi verdik, karşılığını da istiyoruz. Yalnız değiliz, milyonlarız sesimize kulak vermek zorundalar.

Yorumlar kapalıdır.