Mahkeme metrobüs zammını iptal etti, Kadir Topbaş ısrarcı!

Enflasyonun yıllık yüzde yedi olduğu bir ortamda, metrobüse yapılan yüzde 33’lük zam İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Ulaşım zammının mahkemece iptal edilmesine Kadir Topbaş’ın tepkisi “Zarar ediyoruz” oldu.

Kadir Topbaş’ın “Zarar ediyoruz” dediği metrobüs zammının gerekçesi ise aslında İstanbul Belediye Başkanlığı’nın, belediyeyi ne kadar kötü yönettiğinin göstergesi.

Neden mi? Hollanda’dan tanesi 1 milyon 300 bin Avro’ya satın alınan 50 adet metrobüs, Türkiye’deki otomotiv sanayicileri tarafından çok daha kalitelisinin 400 bin Avro’ya yapılabileceği söylendi.

Kadir Topbaş’ı Hollanda’dan metrobüs almaya iten gerekçe neydi?

Halkın parasını çarçur eden, hesapsızca harcamalar yapan, sık sık bozulması neticesinde tamirat parası, yedek parça derken masrafın katmerlendiği, kimlerin cebine hangi paraların girdiği belli olmayan bir ihaleyle Hollanda’dan getirtilen metrobüsler İstanbul halkının cebine zam olarak yansıdı.

Kadir Topbaş yasaları çiğniyor; mahkemenin verdiği kararı dahi uygulamıyor ve savcılar görevlerini yerine getirip yasaların uygulanmasını sağlayamıyor. Mahkemeleri göreve, başta işçi ve emekçiler olmak üzere İstanbul halkını da haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Yazan: Deniz Naz, 27 Ocak 2010

Yorumlar kapalıdır.