Hizmet – Özelleştirmeler kime yarar?

Merhaba arkadaşlar,

Ben özel bir okulda çalışıyorum. Ve özelleştirmenin patronların işine ne çok yaradığını görüyorum. Özelleştirmeyle patronlar, işçiyi köleleştirerek kârlarına kâr katıyorlar. Patronlar işçileri istedikleri gibi çalıştırıyorlar; çünkü işçilerin özelleştirmeye karşı hiçbir şey yapamadığını görüyorlar. Bu yüzden, patronların keyfine diyecek yok. Aslında işçiler de bu durumun farkındalar ama bir araya gelemeyince bir şey yapamıyorlar.

Ben bu özel okulda çalışalı bir sene oldu. Bazen yarım gün çalışma olup öğrenciler gidince biz işe devam ediyoruz ve her seferinde bize yemek vermiyorlar. Biz orada sadece beş işçi çalışıyoruz ve öğrencilere yemek verilmediği zaman bize de yemek yok… Bize kalan ekmeklerle idare ediyoruz ve birkaç kez aynı olayı yaşadık. Ben arkadaşlarıma “müdürün yanına gidelim, sorunumuzu dile getirelim” önerisinde bulundum ve arkadaşlarım “biz gidersek, bizi işten atarlar” diyerek kaygılarını dile getirdiler. Bunun için hiçbir şey yapamadık.

Geçtiğimiz öğretmenler gününde, kutlama sebebiyle öğretmenlere özel yemek verildi ama biz işçileri kim düşünür? Öğlen saat 12.00’da okul tatil edildi biz de saat bire kadar çalıştık. Yemek saati geldiğinde yemeye gittik, ama yemek yoktu. Biz de müdürün yanına gittik ve “bize yemek yok mu?” diye sorduk. O da bize “arkadaşlar, size yemek yok” diye cevap verdi. O kadar sinirlemiştik ki bütün arkadaşlarla “nasıl olur böyle, siz burada öğretmenlere özel yemek veriyorsunuz, biz burada aç duruyoruz; bizim sizden istediğimiz tek şey sadece bizim doğal hakkımız… biz sizden bize özel yemek vermenizi istemiyoruz, bizim hakkımız neyse onu istiyoruz” diye karşı çıktık. Müdür bu kez “ben size yemek siparişi vermiştim ama şirket göndermeyi unutmuş” diyerek bizi yatıştırmaya çalıştı. Biz de “bunu, kendinizi bu olayda kurtarmak için söylüyorsunuz” diyerek kanmadığımızı dile getirdik. Daha önce de böyle sorunlarla karşılaştığımızı söyledik ve müdür “bir daha böyle bir şey olmaz arkadaşlar” dedi. Biz de “inşallah olmaz, böyle bir şey olursa da biz arkadaşlarla birlikte okul müdürüne gideceğiz” dedik, o da “sorunları ben hallediyorum,” dedi ve olay böyle kapandı.

İşte arkadaşlar özelleştirme böyle bir şey patronların nasıl güçlü kaldığını gösteriyor, oysaki bu güç işçilerin… Patronlar işçi gücüyle ayakta kalıyor.

Yorumlar kapalıdır.