Tekstil – Parasız sağlık, parasız aşı yalanı!

Merhaba İşçi Cephesi okurları, sizlerle paylaşmak istediğim bir konuyu anlatmak istiyorum…

Sağlıklı yaşamak için çocuklara koruyucu aşıların ücretsiz olduğunu sanıyordum. Çalıştığım işyerinde bir arkadaş anlatıyordu, küçük oğlu suçiçeği olmuş. Çocuğun yüzü benek benek yara halindeyken eşi doktora götürüyor. Çiçek aşısı olacak. Dispanser 75 lira para talep ediyor. Çocuğun annesi aşının ücretsiz olması gerektiğini söyleyince oradaki görevliler bütün aşıların buna dâhil olmadığını söylüyorlar. Koruyucu aşılar ücretli ise salgın hastalıklar nasıl önlenecek?

Başka bir arkadaş da acile gittiklerini ama muayene parası almadan tedaviye başlanmadığını, parası olmadığını söylediğinde de borç senedi imzalatıldığını anlatıyor.

Başbakan parası olmayanın hastane kapısından dönmeyeceğini, tedavisinin mutlaka yapılacağını söylüyordu ama görüldüğü üzere gerçekler farklı!

Bu durumda ya Başbakan gerçeği söylemiyor ya da hastaneler Başbakanı dinlemiyor.

“Koruyucu aşıdan bile para istenirse salgın hastalıklar nasıl önlenecek?” Kuşkusuz sormak biz emekçilerin en doğal hakkıdır. Bir an önce temel sağlık hizmetlerinin parasız olmasını, parası olmayanın hastane kapılarından döndürülmemesini ve keyfi olarak bu kurala uymayanların da en sert şekilde yasal işleme tabii tutulmasını talep ediyoruz…

Yorumlar kapalıdır.