Tekstil sektörü – Türkiye’de işler tıkırında, her şey çok güzel!

Merhaba sevgili İşçi Cephesi okurları. Daha önceki sayılarda sizlerle çalıştığım işyerinden haberler paylaşmıştım. Maalesef bu sömürü düzeni devam ettikçe sorunlarımız katlanarak sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde yurt dışına işi gereği sık gidip gelen bir arkadaşımla sohbet ediyoruz, ona sordum: “Türkiye dışarıdan nasıl görünüyor? Yabacılar Türkiye hakkında ne düşünüyor?” diye. “Yabancılar Türkiye’de işlerin çok iyi olduğunu düşünüyorlar” diye cevapladı. Ve ekledi, “bize özeniyorlar!”

Ben de düşünüyorum, AKP’ye haksızlık mı yapıyorum, diye. Ben sayayım, siz karar verin…

Maaşıma bu yıl yüzde on zam aldım. Kiram yüzde 20 arttı. Yol masrafım yüzde 15; elektrik, doğalgaz, telefon ve su faturası en az yüzde 20-25 arası zamlandı. Gıda maddeleri de öyle! Maaş yemiyordu, iyice yetmez oldu.

Pekiyi, demokratikleşme vaadiyle gelen AKP bize vaat ettiklerini ne kadar yaptı?

Öğrenciler en küçük hak aramada coplandı. İşçiler memurlar hak aramaya kalkıştığında biber gazı ve copla bir güzel terbiye edildi. Gerçi haksızlık yapmayalım bizim rahatımız için kaliteli hizmet vermek isteyen devlet son model metal coplar aldı, bizi onunla dövüyor. Yani kaliteli dayak yiyoruz. Eğitim derseniz 4+4+4 diye bir şey icat ettiler. “Dini bütün bir gençlik” yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Arada bazı ufak tefek şeyler de var tabi, mesela daha kendi ihtiyacını karşılayamayan çocukları okula başlatmak gibi. Ya bir de şu Kürtler var. AKP bunlara bir türlü yaranamadı. Rahat etsinler diye devletimiz masraftan kaçmayıp modern ceza evleri yapıyor. Orada bedava yan gelip yatıyorlar ama ne gezer iyilikten anlamaz bunlar!

Bu arada dış politika ne alemde derseniz komşularımızla sıfır sorunla başlayan dış politikada geldiğimiz nokta etrafımızda dost ülke kalmadı, ama suç bizde değil miş! Ne olmuş yani Suriyeli muhaliflere silah vermişiz, ortalığı biraz karıştırmışız, amma da büyütüyorlar. Lakin şu Akçakale’ye atılan bomba asabımızı çok bozdu. Tabi biz de cevabını misli ile verdik. Ha orada masum insanlar öldü derseniz, öyle teferruatlara kafanızı yormayın.

Aslında daha yazacak çok şey var ama adı üstünde okur mektubu. Yazmaya devam edersem destana dönüşecek.

Şimdi AKP’ye haksızlık mı yaptım? Karar sizin!

Yorumlar kapalıdır.