Can Ailesi ile dayanışma paneli

2010 yılında, gözaltında maruz kaldığı polis işkencesi sonrasında intihar eden Onur Yaser Can ve oğlu için verdiği hukuk mücadelesi boyunca karşılaştığı hukuksuzluklar ve devlet şiddeti karşısında Mart 2014’te yaşamına son veren Hatice Can için adalet arayışımız devam ediyor.

İşkenceci polislere açılan davanın duruşması, 21 Ekim Salı günü Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Dava duruşması öncesinde 19 Ekim Pazar günü, Can ailesi ile dayanışma paneli düzenleniyor. Mevlüt Can ve Ezgi Can’ın da katılımıyla gerçekleşecek panelin çağrısını paylaşıyoruz:

Onur Yaser & Hatice Can’larımız için Adalet İstiyoruz!”

“Onur Yaser Can ve Hatice Can: Adalet sarayları ve karanlık sorgu odaları arasında devletin kasten ölüme mahkum ettiği bir anne-oğul.

Üzerinde uyuşturucu bulundurduğu gerekçesiyle Haziran 2010’da kayıt dışı göz altına alınıp sistematik olarak işkenceye maruz bırakılan Onur Yaser Can’ımızı kaybettik önce. Defalarca psikolojik-cinsel tacizle karşılaşıp muhbirliğe zorlanan Onur Yaser yaşadıkları sonucunda intihar ederek 24 Haziran 2010 günü aramızdan ayrıldı.

Ardından işkenceci polislere açılan davada, onca hukuk dışı uygulamaya rağmen devletin sistematik olarak kendi kolluk kuvvetlerini koruyup kollayan adalet mekanizması Hatice Can’ımızı da aramızdan çekip aldı.

Hrant Dink, Pınar Selek, Festus Okey ve Gezi Direnişi boyunca hayatını kaybedenler de dahil olmak üzere daha nice dostumuzu un ufak etmeye yeltenen bu makine çalışmaya devam ediyor.

Can Ailesi’nin işkenceci polisler hakkında evrakta sahtecilikten açtığı davanın duruşması, 21 Ekim Salı günü 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesinde İsmail Saymaz, Burcu Karakaş ve Öznur Sevdiren’in konuşmacı olarak katılacağı dayanışma panelinde ise Yargı, Devlet, Polis şiddetine karşı bir kez daha sesimizi yükselteceğiz.

Mevlüt Can ve Ezgi Can’ın katılımıyla gerçekleşecek panelde adalet arayışımız sizinle daha da güçlenecek!”

Panel: 19 Ekim 2014, PAZAR – 13:00

Cezayir Salonu, Hayriye Cad. No:12 Galatasaray, Beyoğlu

Konuşmacılar:

İsmail Saymaz (Radikal Gazetesi Yazarı)

Burcu Karakaş (Milliyet Gazetesi Yazarı)

Öznur Sevdiren (Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi)

Duruşma: 21 Ekim 2014, SALI – 11:30 Çağlayan Adliyesi

Yorumlar kapalıdır.