Haribo işçisi ek zam talebi için direnişte

İstanbul Hadımköy’de bulunan Haribo gıda fabrikasında işçiler 6 gündür direnişte. Asgari ücret zammından sonra ek zam talebi ile patronla görüşen 2 işçi sözcüsü işten atıldı. Buna karşı 300 işçi hem ek zam hem de atılan arkadaşlarının işe iadesi için iş bırakarak işyeri önünde direnişe geçtiler.

Asgari ücret zammından sonra kendi aralarından seçtikleri sözcüler aracılığıyla patronla görüştü. Haribo işçileri %30 zam talep ederken patron %14’te diretti. Günlük 3 vardiya 8 saat çalışmanın olduğu Haribo’da işçiler işten atılan 2 işçi temsilcisinin işe geri alınmasını ve ek zam taleplerinin kabul edilmesini istiyor. Direnişlerinin 2. gününde %80 katılım ile Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldular. Patron işçilerin sendikaya üye olmasının ardından direnişi kırmak için fabrika önüne polis çağırdı. Çok sayıda polis ve toma patronun çıkarlarını korumak için fabrikaya geldi fakat bu, işçileri direnişlerinden vazgeçirmedi.
haribo_direnis2
Direnişe katılmayan 20 işçi var ve patronun bu işçilere yönelik baskısı da sürüyor. Şu an işyerinde üretim durmuşken patron iş ilanı ile yeni işçi alımına başladı. İş ilanını görüp başvuru için gelen işçiler direnişi görüp vazgeçiyor.

İşçiler, “Yasal olmayan hiçbir şey yapmıyoruz. Hakkımız için buradayız ve hakkımızı alıncaya kadar da burada olmaya devam edeceğiz!” diyerek kararlı bir şekilde bekleyişlerini sürdürürken herkesi direnişlerine destek ve kendileriyle dayanışma içinde olmaya çağırdı.

Yorumlar kapalıdır.