“İşçi Cephesi’nin 100. sayısı” etkinliği başarıyla gerçekleştirildi!
İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) dostları İşçi Cephesi’nin 100. sayısı vesilesiyle bir araya geldi. İşçi Cephesi gazetesi Şubat 1980’de ilk sayısı çıktıktan hemen sonra 1980 darbesi ile yasaklanmıştı. Her yaştan pek çok insanın bir araya geldiği gecede İşçi Cephesi vasıtasıyla Türkiye’de Troçkizmin tohumlarının atılmasına vesile olmuş kurucuların selamlamalarına yer verildi.
Parti adına söz alan İDP Genel Başkanı Oktay Çelik, 100. sayının önemini şu sözleriyle vurguladı:
“Bu akşam, İşçi Cephesi’nin 100. Sayısı kutlaması için biraraya geldik. Bu akşam aynı zamanda son 14 yılın kesintisiz bir çabası ve sürekli mücadelenin ürünü ifade ediyor. Aslında dergileri, sosyalist sendikal mücadeleyi izleyenler bilir 14 yıl kesintisiz bir yayını çıkarmak ve bu yayını sınıfa götürmek ve sınıfla birlikte çıkarabilmek çok kolay bir çabanın sonucunda olmadı. Peki niye İşçi Cephesi diye bir gazete 1980’de çıkarmaya başladık ve neden 38 yıldır çıkarma konusunda ısrar ediyoruz? Çünkü Türkiye sınıflar mücadelesine ne kadar küçük olursa olsun bir tuğla bırakmak istiyoruz. Ki bu mücadeleyi aynı zamanda Ekim devrimini yozlaştırmaya çalışanlara karşı Sol Muhalefet’in başlattığı 100 yıllık geleneği de sahiplenerek yapıyoruz. İşçi Cephesi gazetesine tarihi değerini kazandıran sadece çıkartıldığı yıl içerisinde bulunduğu genel politik atmosfer değil aynı zamanda Türkiye Troçkist hareketinin içindeki yeridir….”
İşçi Cephesi’nin 100. Sayısı, aynı zamanda Çarlık Rusyası’nda verilen çetin mücadeleler sonucu Çarın alaşağı edilmesinin ve proleterlerin işçi demokrasisiyle yeni bir çağın başlangıcını inşa ettikleri Bolşevik Devrimi’nin 100. yıldönümüne rastlıyor. Tam da işçi ve emekçilerin mücadelesi ve bununla birlikte Bolşevik Devrimi üzerinde dolaşan “yaygın mitlerin” sisleri arasından gerçek tarihsel referanslara ulaşmaya çalıştığımız bugün, bir tür tarih ya da kutlama fetişizmi peşinde koştuğumuzdan değil, belirleyici olanı ortaya koymak amacıyla tarih ve geleneğimizi vurguluyoruz.
Yaşasın İşçi Demokrasisi, yaşasın Bolşevik Devrimi!
Yorumlar kapalıdır.