Manisa’da 1 Mayıs

Manisa’da 1 Mayıs geçtiğimiz yıllara oranla daha kitlesel ve daha coşkulu geçti. Manisa Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 2018 Manisa 1 Mayıs’ına DİSK Gıda İş Sendikası, Cam Keramik İş, işten atılan Standart Profil işçileri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi İşçileri, KESK Manisa Şubeler Platformu, Manisa Tabip Odası, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, Kadın Meclisleri, Devrimci Müslümanlar, HDP, EMEP ve CHP katılım sağladı.

İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) ise bu yıl ilk kez katıldığı Manisa 1 Mayıs’ına “İşçiden Emekçiden Yana Yeni Bir Anayasa İçin Bağımsız ve Egemen Kurucu Meclis” şiarlı pankartı ile katıldı. Düzeni ve coşkusu ile tüm kortejlerden ayrılan İDP korteji, direnişte olan Termokar fabrikası işçilerinin mücadelesini de alana taşıdı. Sık sık “Termokar işçisi kazanacak!”, “Yaşasın Termokar İşçileri!”, “Bağımsız Egemen Kurucu Meclis”, “Manisa İşçisi Köle Değildir!”, “Asla Köle Olmayacağız!” vb. sloganları atıldı.

DİSK Gıda İş Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse platform adına basın açıklamasını okudu. Ardından direnişçi Termokar işçileri adına bir işçi yoldaşımız söz aldı ve Termokar direnişini anlattı. Manisa 1 Mayıs’ı türküler ve halaylarla sona erdi.

Yorumlar kapalıdır.