ABD’deki grevci General Motors işçileri konuşuyor

Çalışmayı Pazar gecesi 23.59’da durduran ABD’deki yaklaşık 50,000 General Motors (GM) işçisi, Pazartesi gününden beri grevdeler.

GM’nin Detroit-Hamtramck sanayi kompleksi oyunu

General Motors’un Detroit-Hamtramck sanayi kompleksi, önümüzdeki Ocak ayında kapatılmak isteniyor. Bu, GM şirketinin 2018 sonuna doğru kapatmayı öngördüğü ABD ile Kanada’daki beş sınai tesisten birisi. GM’nin bu fabrikayı kapatma tehdidi, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri başlamadan önce işçilerin savunmaya çekilmesini, böylece ücret ve sosyal yardım artışlarının gündem olmamasını amaçlıyordu. Şimdi GM’nin TİS önerisi, fabrikanın açık kalması karşılığında geçici işçilik ve sağlık sigortası yönünde tavizler talep ediyor.

Detroit-Hamtramck fabrikasında 15 senedir çalışan Mike şöyle konuşuyor:

Kademeli ücret sistemi berbat. [2007’den sonra fabrikaya giren işçilere, kadrolu işçilerin ücretinin yarısı kadarı veriliyor.] 2007’de ve 2009’da sendika bizi satmıştı. Satılmıştık. Bütün geçisi işçiler tam süreli yapılmalı.

Bütün ama bütün sözleşmeleri elimizden aldılar ve rekor düzeyde kâr edelerken bile karşılığında hiçbir şey vermediler. Asıl soru, kârın yüzde kaçının emek gücüne geri döndüğü? 2008 çöküşünden sonra bize dediler ki kemer sıkmaları kabul etmeliymişiz ve ettik de. Şimdi sıra bize hak ettiğimiz geri vermekte.

Bu sözleşme mücadelesindeki en önemli taleplerimizden biri sağlık hakkımızı kullanabilmek. Bu iş bizim vücudumuzu mahvediyor. Çevrenize  bakın. Ben topallıyorum, şu adam da topallıyor – ve emin olun burada çalışmaya başlamadan önce topallamıyorduk. Şirketin kârlarını yaratırken yıllarımızı harcadık ve şimdi bizi bir kenara atıyorlar. Bizi umursamıyorlar. Onlara göre bizler sadece sayılarız.

Otomobil İşçileri Sendikası yolsuzluğuyla ilgili devam eden her şey tam bir utanç verici fiyasko. Onlar açıkça şirketin çıkarına pazarlık yapıyordu – işçilerin çıkarına değil. Eğer gerçekten de bizim neler olup bittiğini anlamamızı isteselerdi, bize sadece sözleşmenin ‘en önemli’ taraflarını anlatmaya çalışmazlardı: Bize neyin değiştiğini, onların neyi alıp götürmek istediklerini anlatırlardı. Seneler ve seneler boyunca bizden almaya devam ettiler ve sendika hiçbir zaman bize gerçeği söylemedi. Duydum ki onların da kârlardan bir payı varmış [Otomobil İşçileri Sendikası’nın GM’de hisse senedi var!]. Ve şöyle düşündüm: Benimle dalga geçiyor olmalısın; bu tam da çıkarların çatışması denilen durum değil mi?

Betty, Detroit-Hamtramck fabrikasında 12 yıldır çalışıyor. Medyanın ve Otomobil İşçileri Sendikası’nın grev haberleri ve bilgilendirmeleri üzerine koyduğu sansürcü tecritle alay ediyor:

Fabrikada hiçbir iletişim aracı yokken bu greve çıktık. GM haber kanallarına dağıtmadan önce sözleşme masasına ne getirildiği hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Genellikle ortalıkta dedikodular olur ve aslında hiçbir şey yoktur.

Bu benim ikinci grevim. 2007’de buradaydım ve o sıralarda bir geçici işçiydim. Kovuldum ve sonra tekrar işe alındım. Şirketin kârını paylaşması gerekiyor. Geçici işçiler sürekli işçiler olmalı ve sağlık sigortamızı cebizimizden ödememeliyiz.

Detroit-Hamtramck fabrikasında 8 yıldır çalışan bir geçici işçi (hala kadroya alınmamış) ise şöyle konuşuyor:

Şirket, her zaman kazanmış olduğundan çok daha fazla kazandı ve biz bu kazançtan hakkımız olanı istiyoruz.

Bu işçiye, Güney Kore’de geçen hafta greve çıkan General Motors işçilerine nasıl bir mesaj iletmek istediğini soruyoruz ve bizi şöyle cevaplıyor:

Daha fazlasını talep edin. İnanın bana daha fazlasını hak ediyorsunuz.

Yorumlar kapalıdır.