Kadınlar Pınar Gültekin için isyanda: İstanbul Sözleşmesi yaşatır!

Muğla’nın Ula ilçesinde erkek şiddeti sonucu katledilen Pınar Gültekin’in ardından kadınlar İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Manisa ve daha birçok ilde seferber oldu.

İstanbul’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda, Kadınlar Birlikte Güçlü çağrısı ile Kadıköy’de binlerce kadın bir araya geldi. Benzer şekilde onlarca ilde kadın platformlarının çağrılarıyla kadınlar yaşanan kadın katliamına karşı ve iktidarın gündeminde olan İstanbul Sözleşmesi’nin savunusu için alanlara döküldü. Kadınlar meydanlarda kadın cinayetlerinin politik olduğunu, her gün kaybolan ve yaşamını yitiren kadınların bu denli artmasında iktidarın bizzat sorumluluğu olduğunu haykırdı. Özellikle iktidarın kadınları korumak yerine, kadınların hayatını koruyan İstanbul Sözleşmesini iptal etmek üzere gündeme getirmesi Pınar ardından yaptıkları açıklamaların ne kadar ikiyüzlü olduğunu ortaya koyuyor. Dava sürecine müdahil olacağını söyleyen Aile Bakanı bizzat bu müdahil olabilme hakkını İstanbul Sözleşmesinden alıyor! Müdahil olmak veya üzülmek bir devlet kurumunun yapması gereken değildir, devlet kurumları bizzat bu kadın katliamını engellemekle yükümlüdür.

Manisa Kadın Platformu Pınar Gültekin cinayetini protesto etmek için Manolya Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi

Özellikle İzmir’de Pınar için yürüyüş yapmak isterken polis tarafından darp edilen ardından da gözaltına alınan kadınlar kolluk kuvvetlerinin bu şiddetin sürdürücüsü olduğu gerçeği ile bir kez daha yüz yüze gelmişlerdir.

Pınar ne yazık ki tek değil, her gün onlarca kadın katledilmeye devam ediyor. Gülistan Doku halen kayıp ve daha birçok kadının kayıp haberi sosyal medyada yankılanıyor. Biz kadınlar ölmek istemiyoruz, İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ün uygulanması, erkek katillerin en ağır cezaları almaları, şiddet gören kadınların güvenli sığınaklarda korunabilmesi ve yaşam hakkımızı savunmak için mücadele etmeye devam edeceğiz!

Yorumlar kapalıdır.