Arjantin: Özgür Filistin’i savunmak demokratik haktır! Milletvekili Juan Carlos Giordano’ya dönük alçak saldırı kampanyasını reddediyoruz!

Arjantin Temsilciler Meclisi’nin 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda, Sol Cephe-Birlik bileşeni Sosyalist Sol’un milletvekili Juan Carlos Giordano, İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik soykırımcı bombardımanını kınadığını ifade etti ve kürsüde, saldırıya uğrayan Filistin halkını savunduğunu dile getirdi. Bu konuşmadan yola çıkılarak sosyal medya ağlarında Giordano’ya, başta Arjantin Siyonizm Derneği Başkanı tarafından olmak üzere, “Yahudi karşıtı” ve “Nazi” gibi bir dizi suçlama yöneltildi. Giordano’nun Temsilciler Meclisi’nden “atılmasını” talep eden iftiralarla dolu ve antidemokratik bir imza kampanyası başlatıldı.

Bu kampanyanın başını, içlerinde eski İnsan Hakları Bakanı Claudio Avruj ve eski Eğitim Bakanı Alejandro Finocchiaro gibi eski Macri yanlısı devlet yetkililerinin de bulunduğu ve İsrail Devleti Büyükelçiliği’ne yakınlıklarıyla bilinen bir dizi yerel örgüt ve şahsiyet çekiyor. Ünlü gazeteci Eduardo Feinmann da bu grubun sözcülüğünü yapıyor.

Giordano’nun “Yahudi karşıtı” olmakla suçlanması saçma ve yanlıştır. Hem ulusal örgütümüz Sosyalist Sol hem de bağlı olduğumuz uluslararası akım İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE), Yahudiler dahil olmak üzere tüm halklara yönelik herhangi bir ırkçı ifade veya saldırı karşısında uzun ve tutarlı bir ret ve mücadele geçmişine sahiptir. Bu duruş, yalnızca antisemitizme karşı mücadeleyi değil aynı zamanda Nazizm veya neonazizme karşı mücadeleyi ve Holokost’un dehşetinin sürekli kınanmasını da içerir. Arjantin’deki son askeri diktatörlüğün soykırımı altında ülkemizde pek çok insan ortadan kayboldu ve biz her daim soykırımcılar için hapis talep eden yeni nesillerin bir parçasıydık. Ancak burada durum oldukça farklıdır ve söz konusu olan açıklığa kavuşturulması ve reddedilmesi gereken bir aldatmacadır.

Giordano’ya karşı yürütülen bu kampanya, Filistin mücadelesini savunan ve İsrail Devleti’nin son 73 yıldır Filistin topraklarını işgal ve gasp etme politikalarını reddeden herkese karşı yürütülmektedir. Giordano’ya karşı yürütülen bu kampanya, İsrail Devleti’nin ve onun DAIA (Arjantin İsrail Dernekleri Delegasyonu) gibi örgütlerinin sözcülerinin Arjantin’de ve dünyanın her yerinde, İsrail’in Filistinlilere yönelik etnik temizlik, toprak gaspı ve sömürgeleştirme veya Gazze’nin canice bombalanması gibi soykırımcı politikalarını eleştiren ve kınayan herkesi “Yahudi karşıtı” veya “Nazi” olmakla suçlayan yanlış ve tarihsel argümanlarına dayanıyor. Bu şekilde, birisi İsrail hükümetini eleştirdiği takdirde antisemitizm suçu işlemiş veya İsrail Devleti’nin Filistin halkına yönelik saldırganlığını ve cani baskısını reddederse “Yahudi karşıtlığı” yapmış oluyor. Bundan daha yanlış bir şey olamaz.

Bu argümana dayanırsak, İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’de Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırımcı ve ilhakçı politikayı sorgulamaya cüret eden herkes Yahudi karşıtı olacaktır, çünkü İsrail’in kendisini bir Yahudi devleti olarak ilan etmiş olması ona Filistin topraklarını ilhak etmeye devam etme hakkını vermektedir. Acı çekmekte olan Filistin halkıyla yan yana haykırıyoruz: Antisemitizm ve antisiyonizm eşanlamlı değildir. İşgalci ve soykırımcı Siyonizm ile savaşıyoruz.

Juan Carlos Giordano, Temsilciler Meclisi’nde, İsrail Devleti’nin Gazze’ye dönük soykırımcı bombardımanlarına ve işgale karşı Filistin halkını destekleyen, her iki halkın — Yahudilerin ve Filistinlilerin — bölgede herhangi bir etnik veya dini zulüm olmaksızın barış içinde yaşama hakkını savunan ve Özgür bir Filistin isteyen bir konuşma yapmıştır..

İsrail ve sözcüleri, örneğin BDS (Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar) gibi, İsrail Devleti’nin apartheid politikasını sorgulayan ve ulusal ve ırkçılık karşıtı taleplere sahip herhangi bir girişime verilen desteği de “Yahudi karşıtlığı” olarak değerlendiriyorlar.

Sosyalist Sol, Sol Cephe-Birlik’in soykırımcı İsrail Devleti’ne ve Filistin halkının yıllardır uğradığı zulme karşı sahip olduğu politik duruşla tutarlı bir şekilde, Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail’in politikalarının reddini talep eden yürüyüşlere ve eylemlere katılmış ve bu yönde bildiriler yayımlamıştır. Sol Cephe-Birlik bileşeni Sosyalist Sol olarak, Arjantin Filistin Halkıyla Dayanışma Komitesi’nin de parçasıyız.

Milletvekilimiz Giordano’nun Ulusal Kongre’den ihraç edilmemesi ve Filistin halkının mücadelesini savunan herkesin demokratik ifade özgürlüğü hakkı için, tüm ünlü şahsiyetleri, sosyal, sendikal ve insan hakları örgütlerini, milletvekillerini ve siyasi liderleri, bu karalayıcı kampanyanın sona ermesi için seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

Sosyalist Sol, İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

21 Mayıs 2021

Yorumlar kapalıdır.