İDP, İstanbul seçimlerinde bağımsız bir Emek İttifakı ve emekçilerin yönetmesi için mücadele etti

İşçi Demokrasisi Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da 5 ilçede toplam 6 adayı vardı. İDP, bu adaylarını Türkiye İşçi Partisi (TİP) listelerinden gösterdi.

İDP’nin Eyüp Belediyesi meclisi adayımız kargo işçisi ve TÜMTİS (Tüm Taşıma İşçileri Sendikası) üyesi Veysel Dönmez’di. Dönmez, Eyüp’te soylulaştırmaya ve rantçı belediyeciliğe karşı emekten yana bir belediyecilik için mücadele etti.

Kağıthane Belediyesi meclis adayımız ise tekstil işçisi Mustafa Kemal Güllüoğlu’ydu. Güllüoğlu, Kağıthane’de nitelikli, depreme dayanıklı, ucuz konutlar ve aynı zamanda belediye hizmetlerinden anadilinde yaralanma hakkı için mücadele etti.

Kadıköy Belediyesi meclis adayımız ve Kadın Dayanışması üyesi Merve Şanlıdağ toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı, emekten yana ve bu doğrultuda çözüm üreten bir belediyecilik için mücadele ederken kadınların eşit temsil, söz ve karar hakkını savundu. Aynı zamanda Kadıköy Belediyesi’nin İsrail’in Petah Tikva Belediyesi ile olan kardeş şehir anlaşmasının iptal edilmesini talep etti.

Sarıyer Belediyesi meclis adaylarımız Boğaziçi direnişçisi Enes Karakaş ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Alp Ata Türkoğlu’ydu. Karakaş ile Türkoğlu ücretsiz yurtlar, kâr amacı taşımayan yemekhaneler, parasız kültür ve spor kursları, öğrenciler ve işsiz gençlik adına istihdam olanakları için mücadele ettiler.

Ataşehir Belediyesi meclis adayımız Bektaş Deneri ise belediyelerde açık defter politikası ve seçilenlerin geri çağrılabilme hakkı için mücadele etti ve belediye kaynaklarının belediye şirketlerine, patronlara peşkeş çekilmesine karşı çıktı.

İşçi Demokrasisi Partisi bu mücadele başlıkları kapsamında binlerce bildiriyi işçilere ulaştırdı, onlarca emekçiyi evlerinde ziyaret etti, tekstil atölyeleri başta olmak üzere birçok işçiyi işyerinde ziyaret etti, sendikalar ve odalarla programını tartıştı, kapalı ve açık etkinliklerde emekçi halkla buluştu, mesai başlangıç ve bitişlerinde işçilere taleplerini tanıttı, pazarlarda halkla bir araya geldi ve öncü işçiler ile mücadeleci öğrencileri bir işçi-emekçi hükümeti için mücadele etmeye ve bu mücadeleyi İDP’de güçlendirmeye davet etti.

İDP’li adayların bu seçim sürecindeki politik vurgusu, işçiler ile emekçilerin seçmen kategorisine indirilerek mücadeleden uzaklaştırılması değil, düzenden bağımsız bir emek ittifakının yaşamsal bir öneme sahip olduğunu açıklamaktı. Bu nedenle partimiz her materyalinde ve bulunduğu her alanda “Emekçiler Yönetmeli” çağrısını yükseltti.

Yorumlar kapalıdır.