İşçi kenti Manisa’da 1 Mayıs

Türkiye’nin en büyük işçi kentlerinden biri olan Manisa’da da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı.

Saat 11’de başlayan yürüyüş için planlanan rota önceki senelere göre farklı oldu. Şehrin içinde yapılan yürüyüş sırasında evlerinde oturan, sokakta yürüyen insanlar alkışlarla ve sloganlarla kitleye destek oldu. Yürüyüş Valilik meydanındaki miting alanına girilmesiyle tamamlandı. Konuşmaların ardından türküler ve halaylarla birlikte kutlama gerçekleşti.

Mitinge katılan kurumlar arasında İşçi Demokrasisi Partisi, DEM Parti, Sol Parti, EMEP, Eğitim-Sen ve birçok sendika bulundu. İDP pankartlarında taşıdığı iki ana slogan çerçevesinde 1 Mayıs alanına yürüyüş gerçekleştirdi:

“Emekten tasarruf olmaz! Ücretlere 3 ayda bir gerçek enflasyon oranında zam!”

“Tek adam rejiminden ve kapitalist sömürüden kopuş için emekçiler yönetmeli!”

Atılan sloganlar ve öne çıkan talepler arasında en önemlilerinden birisi de, Manisa’nın en büyük fabrikasına sahip olan Zorlu holdingin İsrail’deki yatırımları oldu. Burada işçiyi sefalet ücretine mahkum eden Zorlu holding, Filistin halkı katledilirken İsrail ile enerji ticareti ara vermeksizin sürdürdü. Bu ticaretin sonlandırılması için işçilerin birleşik ve örgütlü mücadelesine çağrı yapıldı.

Ekonomik yıkımdan sorumlu olanların emekçiler değil sermaye ve Saray iktidarı olduğu sloganlarla dile getirildi. İDP uzun yıllardır var olan emek ittifakı çağrısını bu yılki 1 Mayıs alanında da tekrarladı. “Sefalet ücretlerine mahkûm olmamak için, vergide adalet adına mücadele etmek için, eşit işe eşit ücret için sendikalar, sosyalist partiler ve emek örgütleri olarak Emek İttifakı’nda buluşalım” diyerek bütün sendika ve sol partilere çağrıda bulundu.

Yorumlar kapalıdır.