Tekstil – Biz işçiler birbirimizin kuyusunu kazarsak, patronlar ne yapar!

Değerli işçi arkadaşlar, benim iş yerimde bir işçi arkadaşım hata yaptı. Diğer arkadaşlar da onu müdüre şikâyet ettiler ve bunu görünce çok üzüldüm.

Burada şunu anladım, işçiler bilinçsiz olunca birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalışıyorlar. Hani Kemal Sunal bir filminde şunu söylüyordu; “işçi kardeş, patron kalleş!” Yani işçilerin patrondan daha çok birbirlerine diş bilemeleri çok yanlıştır. Aslında bu durum tam da patronların istediği şeydir, yani işçileri birbirinin kurdu yapmak.

Biz işçilerin arasında ne kadar ayrımcılık olursa patron da o kadar iyi işini yürütür. Şunu söylemek gerekir ki neden biz işçiler hep aynı problemlerle boğuşurken birbirimize kötü davranıyoruz? Hepimiz üç kuruş para kazanıyoruz. Belki yeri gelince aç kalıyoruz. Birbirimizi şikâyet ettiğimizde sorunlarımız çözülüyor mu? Biz işçilerin sorunları aynı iken neden patronlara karşı birbirimizi savunmuyoruz? Sendikasız, düşük ücretlerle, iş güvencesiz mi çalışmaya devam edelim? Sorunlarımızı çözecek olan biz işçilerin birliğidir!

Yorumlar kapalıdır.