Bel Karper grevinde 100. gün!

Tekgıda-İş sendikası, Fransa menşeli şirket Bel Karper’in Çorlu’da bulunan fabrikasında çoğunluğu sağlamasına rağmen, sözleşme masasına oturmayı reddeden patronun sendika düşmanı tutumuna karşı 100 gün önce grev kararı almıştı. Sermayedar tarafından grev kırıcılığıyla birkaç hafta içinde sönümleneceği düşünülen grev tam 100 gündür kararlılıkla devam ediyor.

İşçi Demokrasisi Partisi, 100. günde grev alanında işçilerin yanındaydı. İşçiler, patronun sadece sendikal yasaları çiğnemekle kalmadığından, üretimi sürdürme inadı nedeniyle insanların sağlıklarını da hiçe saydığından bahsettiler. Ayrıca işçiler, patronun niteliksiz ve deneyimsiz insanlarla üretimi sürdürmeye çalışmasından dolayı üretilen ürünlerin son derece sağlıksız olduğunu ve denetime tabi tutulması gerektiğini belirttiler.

Patronun bugüne kadar grev kırıcı tutumuyla bir sonuç alamadığı ve sendikaya diz çöktüremediği ortada. Bel Karper işçileri kazanırsa, sendikal direnişte olan tüm işçiler kazanacak. İşçiler diğer sektörlerin de bundan olumlu etkileneceğini düşünmekteler. Onların mücadeleleri sadece kendileri için değil, insanca ve onurlu bir yaşam isteyen ve bunun için mücadele eden tüm işçiler için.

Sendika haktır engellenmez! Yaşasın Bel Karper grevi! Yaşasın sınıf dayanışması!

Yorumlar kapalıdır.