İDP bildirisi: Gezi’yi savunuyoruz! Tüm siyasi tutsaklara özgürlük!

İddianamesinin Gülenci bir savcı tarafından hazırlandığı bilinen Gezi davasında sanıklar daha önce tam iki kez beraat almış olmalarına rağmen bugün gerçekleşen karar duruşmasında mahkeme Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası (Türkiye’de idam cezası olmadığı için bu verilebilecek en ağır ceza) verirken Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verdi.

Bu kararın tamamen siyasi bir karar olduğunu biliyoruz. Onlarca kez değiştikten sonra ancak eski bir AKP milletvekili aday adayının hakimliği ile tamamlanan mahkeme adalet adına değil, iktidar adına karar vermiştir. Suçlu aranıyorsa, o suçlular Berkin Elvan’ı, Ethem Sarısülük’ü, Abdullah Cömert’i, Ali İsmail Korkmaz’ı, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Medeni Yıldırım’ı, Ahmet Atakan’ı öldürenler, kırk kadar arkadaşımızın gözlerini kör edenlerdir.

Gezi, Türkiye tarihinin eşitlik ve adalet arayışının en büyük sembollerinden biridir. İşte bu yüzden Gezi, bunca yılın ardından hâlâ iktidarın en korkulu rüyasıdır. İşçiler, emekçiler, LGBTİ+lar, kadınlar, Kürtler, doğa ve yaşam savunucuları adına tek bir çözüm üretemeyen hükümet Ukrayna’nın işgal edilmesi ve İsrail ile ilişkileri sıkılaştırmak gibi dış politikadaki elini güçlendiren adımlara dayanarak, bu karar ile eşitlik ve adalet beklentisi olan herkese gözdağı vermektedir. Ancak bu son gövde gösterileri nafiledir.

Gezi davası, ona katılanların değil “emri ben verdim” diyenlerin, en güzellerimizin kaybedilmesine ve sakatlanmasına sebep olanların yargılandığı davanın adı oluncaya dek mücadeleye devam edeceğiz!

Tüm siyasi tutsaklara özgürlük!

Yorumlar kapalıdır.