Taşımacılık işçileri önderi sendikacı Rıza Şahabi’nin sağlık durumu kritik

Aşağıda okuyucularımızla, İran işçi örgütleri tarafından hazırlanan ve tarafımıza ulaştırılan, Rıza Şahabi’nin sağlık durumunu özetleyen raporu aktarıyoruz.

***

Tahran ve Banliyösü Otobüs İşçileri Sendikası’nın açıklamasına göre Rıza Şahabi, ağrılarının artması üzerine İmam Humeyni Hastanesi’ne sevk edildi. Yine aynı açıklamada, tutuklu işçi önderini tedavi eden doktorun, kendisine acilen ameliyat olması gerektiğini bildirdiği aktarıldı. Tetkikleri yapan hekimin, C4 ve C5 omurlarındaki disklerin ciddi şekilde hasar gördüğünü ve bu disklerdeki yırtılmanın boyutu nedeniyle C1 ve C2 omurlarının da şiddetli baskı altında olduğunu tespit ettiği belirtildi. Acil önlem alınmadığı takdirde Rıza Şahabi’nin durumunun daha da kötüleşebileceği belirtildi.

Rıza Şahabi’nin tutuklanması ve sorgulanması sırasında maruz kaldığı işkence sonucu aldığı yaralar nedeniyle daha önceden sırt ve boyun ameliyatı geçirdiğini tekrardan belirtmeliyiz. Ne yazık ki Evin Hapishanesi’ndeki kötü yaşam koşulları ve uzun sorgulamalar esnasında uygulanan şiddet, Rıza Şahabi’nin boyun ve omuz ağrılarının daha da artmasına neden oldu.

29 Kasım 2022

Yorumlar kapalıdır.