Yol arkadaşımız Yasin’i yıldızlara uğurladık

Gazetemizin bir parçası, mücadele arkadaşımız ve yakın dostumuz Yasin Bayar’ı 4 Mayıs günü kaybettik. Yasin henüz 19 yaşındaydı…

Yasin, daha 4 Mayıs günü motorlu kurye olarak bir işe girmişti. İşvereni tarafından ehliyetsiz, kasksız ve güvencesiz çalışıtırılıyordu. Yasin, gerekli işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı için, trafik kazasında hayatını kaybetti.

İş cinayetleri bir arkadaşımızı daha aldı.

Başımız sağolsun ama bu son olsun! Umuyoruz ki Yasin arkadaşımız iş cinayetlerinde hayatını kaybeden son işçi olur. Umuyoruz ki bu yağmacı neoliberal büyüme çılgınlığı daha fazla işçi kardeşimizin canını almaz. Umuyoruz ki ekmek parası kazanmanın bedeli ölüm olmaz!

Kardeşimiz ve yakın dostumuz Yasin’i daha 19 yaşında bir iş cinayetinde kaybetmemiz, tarif edilemez bir acı hissi yaratırken diğer yandan da Türkiye’nin “kaza” ve “fıtrat” ismi verilen cinayetlerle kanadığını bir kere daha bizlere hatırlatıyor. Ne yazık ki hiçbir ölüm sonuncu olmuyor, patronlar işçi sağlığı ve güvenliği için ne bir saniye, ne de bir kuruş ayırmamaya devam ediyor. İş cinayetlerinde hayatını kaybetmiş on beş bin kişinin ve Yasin’in üzerinden paranın saadeti kuruluyor, işçilere ise ölüm hak görülüyor.

Ancak eden bulur! Yasin yoldaşı, işçi sınıfının bu yiğit evladını 5 Mayıs günü sonsuzluğa uğurladık. Yasin’in anısını bir yandan yaşatırken, bir yandan da güvencesiz ve esnek çalışmaya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Yasin’in iş cinayetlerinde hayatını kaybeden son işçi olması için elimizden geleni yapacağız ve güvenceli çalışma şartları için verdiğimiz mücadeleyi birlikte örmeye devam edeceğiz.

Yasin, sosyalizme dek, daima!

Yorumlar kapalıdır.