Hizmet – Kendi gücümüze güvenmezsek sorunlar bitmez

Merhaba,

Çankaya Belediyesi’nde, Çankaya İmar A.Ş adlı şirketin işçisi olarak beş senedir çalışıyorum. 200’e yakın personeli olan bu şirketin yüzde 96’sı belediyenindir.

Eski ve yeni belediye başkanlarının bizlere olan borcunu artık hesaplayamıyoruz. 6-7 ya da 8 maaş alacağımız var. Belediye başkanı başkanlık yapmıyor ve başkan yardımcıları milyonlarca liralık arsaların hesabını yaptıklarından işçilerin alacaklarını, haklarını hiçbir şekilde düşünmüyorlar. Her gelen koltuk sevdalısı ve ne yazık ki bencillikleri hep ön planda…

İşyerimizde sendikalaşma sürecinin olumlu geçmesi sonucu hemen herkes sendikalı oldu ve bizlere keyfi olarak yer değiştirmelere son verildi denildi. Ancak vaatler gerçekleşmedi ve sendikamız da resmen bir sarı sendika oldu. İşçilerin haklarını koruyacağına işverenin bütün dediklerini harfiyen yapan sorumsuz basiretsiz bir işveren sendika kumpası içinde çalışmaya çalışıyoruz. Hakkını aramak isteyen insanların sesini hemen kesmek için ellerinden gelen her şeyi zaman kaybetmeden yapıyorlar. İnsanların zaaflarını çok iyi biliyorlar ve dışarıda 500 TL’ye çalışacak çok alternatif var deyip direncimizi kırıyorlar. İşten güçten anlamayan insanları, diğer personelin yerini kaydırarak (sürerek) onların yerine aktarıyorlar. Ve devletin malı deniz felsefesiyle bütün her yeri rant yaparak istedikleri gibi davranıp paraları insanların üzerinden ceplerine atıyorlar.

Belediyenin işi olduğu halde ve belediye bütçesine getirisi olduğu halde işler başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve şirket müdürünün yakınları tarafından yapılıp, paralar bir çark sistemiyle yine onların ceplerine aktarılıp duruyor. Bunun yanında personelini hiç düşünmeyen bu sistemin içinde mecbur olduğumuz ve elimizden bir şey gelmediği için çalışıyoruz. Bunca haksızlığın ortasında bulunmaktan ötürü kendimizden ve herkesten utanır duruma geldik.

Ama bir belediye işçisi olarak biliyorum ki biz işçiler bir araya geldiğimizde, kendi gücümüze güvendiğimizde her türlü sorunun üstesinden gelebiliriz. Yeter ki buna inanalım ve bir araya gelelim.

Ankara’dan Sosyal-İş üyesi bir belediye işçisi

Yorumlar kapalıdır.