Bericap direnişi sürüyor

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Bericap Kapak Sanayi Limited Şirketi‘nde 23 Aralık’ta sendikalı olan dört işçi, bir gün işe gelmemeleri gerekçe gösterilerek işten atıldı. Bunun üzerine Petrol-İş’te örgütlü Bericap işçileri bu keyfî işten atmaya karşı direnişe geçtiler. 40. gününe giren direniş sürüyor.

23 Aralık’tan bu yana polis ablukasına maruz kalan işçiler, patronun her türlü baskısına direndiler. 4 ve 28 Ocak’ta, fabrikada bekleyen kolluk güçleri tarafından, sendikanın kurduğu çadır söküldü. Bir gün sonra çadır tekrar kurularak direniş sürdürüldü. Bu baskılara karşı işçiler, fabrika çevresinde düzenli olarak yürüyüşe geçtiler ve direnişi kırmak amacıyla içeri alınan taşeron işçileri protesto ettiler. İşçilerin genel olarak talepleri, atılan işçilerin geri alınması, sendikaya yönelik saldırıların ve taşeronlaşmanın kaldırılmasıdır.

Patronla sendikanın görüşmelerinden şu ana kadar bir sonuç çıkmış değil. Geri adım atmayan, işçileri her şekilde yıldırmaya çalışan patrona karşı, direnişi kararlılıkla sürdüren Bericap işçilerinin anayasal bir hak olan sendikalı olma taleplerini destekliyoruz.

Sendika bir haktır! İşten atmalar yasaklansın!

Yorumlar kapalıdır.