Suriye halkı ile uluslararası dayanışma çağrısı

Suriye’de Esad diktatörlüğü katliamlarına devam eder ve emperyalizm ve Birleşmiş Milletler “barış planı” adı altında Esad’ın devrimi ezmesine arka çıkarken, Tunus’un Regueb kentinden Suriye halkıyla uluslararası dayanışma çağrısı yapıldı.

28 Nisan’da Regueb’de Suriye devrimiyle dayanışma amaçlı Uluslar arası bir toplantı düzenlendi. Tunus Genel İşçileri Sendikası (UGTT) yerel liderlerinin, çeşitli yerel örgütlenmelerin ve partilerin yanı sıra, İspanya’dan Enternasyonalist Mücadele (LI) ve İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI) örgütlerinin temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantı sürecinde, bombardımanın devam ettiği Hama kentinden bir direnişçi ile, skype vasıtasıyla bir görüşme gerçekleştirildi. Direnişçi, Hama’daki son durum hakkında bilgi verirken, (aşağıda yer alan) uluslararası çağrı metni üzerinde mutabık kalındı.

Regueb’deki toplantının ardından, LI ve UIT-CI delegasyonu Tunus’un başkentinde, UGTT tarafından düzenlenen ve 30 binden fazla kişinin katıldığı 1 Mayıs mitingine dahil oldu. 1 Mayıs’ta Tunuslu kitlelerin öne çıkan sloganı, “İkinci bir devrim için, ileri!” olurken, delegasyon, “Tunus ve Suriye’de, devrim devam ediyor”, pankartı taşıdılar.

Suriye diktatörü, kahramanca direnmeyi sürdüren halkı katletmeye çabalamakta. Hama şehri yeniden şehitler verilmesine yol açan bir bombardımanın hedefi oldu, ancak direniş sürmekte. Tunus, Mısır ve Libya diktatörleri daha yakın zamanda direnen halklar tarafından devrildi. Avrupa Birliği’nin emperyalist devletleri ile ABD ve onların müttefikleri alaşağı edilen diktatörleri sürekli desteklemişlerdi. Bugün de Suriye diktatörü Beşar Esad’a zaman kazandırmaktan başka bir anlama gelmeyen “barış planı” adı altında diktatörleri desteklemeye devam ediyorlar.

Biz emperyalizmin Suriye’ye politik ya da askeri her türlü müdahalesinin karşısındayız. Yalnızca dünya halkları Suriye halkının gerçek destekçileridir, ki zafer Filistin halkı gibi özgürlükleri için mücadele eden tüm halkların olacaktır.

Bizler, tüm işçileri ve halkları, Suriye devrimini desteklemek için dünya çapında seferber olmaya ve her türlü dayanışmayı örgütlemeye çağırıyoruz.

Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) (Regueb, Tunus)

Devrim Şehidi ve Aileleriyle Dayanışma Derneği (Regueb, Tunus)

Diplomalı İşsziler Birliği (Regueb, Tunus)

Kültürel Diyalog Topluluğu (Regueb, Tunus )

Halk Hareketi (Regueb, Tunus )

Baas Partisi (Regueb, Tunus)

Eva’nın Sesi Topluluğu (Regueb, Tunus)

Şehrin Kültür Işıkları Topluluğu (Regueb, Tunus)

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI)

Enternasyonalist Mücadele (İspanya)

İşçi Cephesi

Filistin Bağımsız İşçi Komiteleri

28 Nisan 2012

Yorumlar kapalıdır.