Polisin cinsel saldırısı yargılanmalıdır!

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi tutuklu avukatlar için Ankara Sakarya Caddesi’nde eylem yapan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) düzenlediği eyleme katılan üniversiteli kadın öğrenci polis tarafından gözaltına alınırken cinsel saldırıya uğradı. Bu saldırının fotoğrafları kamuoyuna yansırken, Ankara Emniyet Müdürlüğü tepkilerin ardından yaptığı açıklamada kadın öğrencinin direndiği için bunu yaşadığını, terör örgütü eylemlerine katıldığını ve babasının FETÖ/PDY örgütündeki faaliyetlerinden dolayı ihraç edildiğini belirterek saldırıyı meşrulaştırdı.

Bu olayın ardından suç duyurusunda bulunan öğrenci, “Eğer utanıp sinseydim onlar böyle yapmayacaktı. Ne olursa olsun taciz aklanamaz. Şöyle bir şey olabilir mi? ‘Sizin siyasi çizginizi beğenmiyoruz, size yapılan tacize de ses etmeyiz’” dedi.

Polis tarafından gerçekleştirilen bu eylem açıkça bir cinsel saldırıdır. Emniyet görevlileri, yetkilerini ve konumlarını kullanarak kadınlara cinsel şiddet uygulayamaz. Devletin kolluk kuvvetine mensup olmak cinsel şiddeti normalleştiremez, meşrulaştıramaz. Polisin cinsel saldırıları ilk değildir, bu saldırıda bulunan polis derhal tutuklanmalı ve görevden men edilmelidir. Eylem yapmak demokratik bir haktır, bu hakkını kullanan hiç kimseye saldırıda bulunulamaz, bu olayı örtbas etmeye çalışan Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri soruşturulmalıdır!

Yorumlar kapalıdır.