İUB-DE heyeti, topladığı maddi yardımları Ukrayna sendikalarına iletti

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) heyetinin, Ukrayna’daki halk direnişiyle dayanışmak için gerçekleştirdiği Ukrayna ziyaretinin kapsamında, sendikalı işçiler de dahil olmak üzere Putin’in işgaline karşı direnen ve işgale karşı savaşanlara, toplanan maddi yardımlar iletildi. İUB-DE heyeti, İspanya Devleti partimiz olan Enternasyonalist Mücadele’den Josep Lluis del Alcázar ve Maria Esther del Alcázar ile Türkiye partimiz İşçi Demokrasisi Partisi’nden Sedat Durel’den oluşuyordu.

Bağımsız Demiryolu İşçileri Sendikası üyelerine malzeme teslimi, Kasım 2022.

İUB-DE heyeti Ukrayna’nın güneyinde yer alan Kryvyi Rih kentindeki Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’yla bir araya geldi. Bu sendikanın şu anda cephede savaşan 1000 üyesi bulunmakta; sendika bugüne dek işgal karşıtı mücadelede 42 şehit verdi, son 2 şehit ise birkaç gün önce hayatını kaybetmişti. İUB-DE heyetinin sendikanın önderi Yuri Smoilov ve diğer işçi önderleriyle gerçekleştirdiği görüşme sırasında savaşın durumu, işgalin başlamasıyla yerel oligarkların Ukrayna’dan kaçmış olması ve işgal karşıtı mücadeleyle başkan Zelenski’nin işçi düşmanı politikalarına karşı verilen mücadelenin paralelliği tartışıldı. 

İUB-DE heyeti maden işçilerine topladığı yardımları ilettikten sonra Bağımsız Demiryolu İşçileri Sendikası’yla da görüştü ve bu sendikaya radyo telsizler ile işgalcilere karşı savaş sürerken Ukrayna kışına hazır olunabilmesi için termal giyecekler iletildi.

Heyetteki yoldaşlarımız, faaliyetler sırasında muharebe bölgelerinden kurtarılan tahrip olmuş Rus ağır araçlarının sergilendiği parkı da ziyaret edebildiklerini raporladılar. Ayrıca heyetimiz, hava saldırılarını bildiren uyarı alarmlarını iki kez duyarak sığınaklara çekilmek durumunda da kaldı.

Kryvyi Rih kentindeki çatışma bölgesinden bir Rus savaş aracı. Fotoğraf: İUB-DE heyeti.

Yorumlar kapalıdır.