1 Mart Etkinliği

1 Mart günü İşçi Cephesi okurları olarak “kadın”ı konuşmak için toplandık. Toplumda sadece anne, bacı olarak algılananı değil, başlı başına kadını konuşmak için…

Kadınlarımızın hâlen 2. sınıf insan gibi görülmeleri, çoğu bireyi olduğu gibi beni de çok üzüyor. Yuvayı dişi kuş yapar, evi kadın temizler ve düzenler, çocukları kadın büyütür, kocasını memnun etmek için her şeyi yapmalıdır kadın…En kötüsü sadece kadın olduğumuz için sorumluyuz bunlardan. İşte bize verilen bu sorumlulukların ne denli ağır olduğunu tartışmak, içimizdekileri paylaşabilmek için bir araya geldik.

İlk olarak sözü bir geometri öğretmeni aldı. Karşılaştığı zorluklardan bahsetti. Bir kadının bir erkekten daha akıllı olamayacağını düşünen insanlar çevrelemişti onu işyerinde. Düşünebiliyor musunuz? Geometri gibi zor bir dersin üstesinden bir kadının gelemeyeceği düşünülüyordu. Kadının temizlikten, yemek pişirmekten daha fazlasına sahip olduğu kabullenilemiyordu.

Diğer bir arkadaşımız, erkeğin cinsel dürtüsünün sonucunda maruz kaldığı zor anlardan bahsetti. Bunun örnekleri o kadar fazla ki… Dertleştik. Birbirimizi daha iyi anladık. Çok samimi bir ortamdı demiştim ya, belki de bunu sağlayan etmenlerden biri de bizleri dinleyip anlamaya çalışan karşı cins arkadaşlarımızın varlığıydı. Kadın direnişinde birlikte olduğumuzu görmek ve hissetmek beni derinden etkiledi.

Yalnız olmadığımızı, omuz omuza olduğumuzu görmek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün amacına uygun olarak kutlanacağı günlerin pek de uzak olmadığının habercisiydi.

Okur Mektubu

Yorumlar kapalıdır.