TEKSTİL – Zam işçileri teğet geçti…

Ocak ayı bilindiği üzere, zam ayıdır. Fakat çalıştığım fabrikada bizler, ne ocak ayında ne de şubat ayında zam alabildik. Anlayacağınız üzere, zam bizi teğet geçti.

Zamlı maaşlarımızın şubat ayının 5’inde ödenmesini beklerken, ondan bir gün önce şefler bizi toplayıp, kriz olduğundan dolayı, “şu an çalışıyoruz çok şükür, fakat Mart’ın 10’undan sonra ne olacağımız hiç belli değil” gibisinden açıklamalarda bulundular. Bunun üzerine biz de işçi arkadaşlarla şaşkınlık içinde konuşmaya başladık, çünkü çok garip bir durum vardı ortada. Ürettiğimiz ürünlerin tanesi kimi zaman 500-700 liraya satılırken, patronumuz nasıl olmuştu da krizden mağdur olmuştu?

Biz zam alamazken, bir yandan faturalara, tüketim ürünlerine zam gelmeye devam ediyor. Fakat zam, bir tek bizim ücretlerimize yansımıyor. Çünkü her 10 yılda yaşanan bu krizler patronların cebini doldurmaya devam ediyor. Örneğin 2001 krizinde daha önce çalıştığım yerde iki yıl zam alamamıştık. Ve sonra bu vesile ile epey kâr eden patron, yeni bir dikim bölümü açmıştı. Biz işçiler, bu adaletsizliğe artık dur demeliyiz. Hükümetten ısınmaya, gıdaya, sağlık ve eğitim harcamalarına yapılan zamları geri çekmesini talep etmeliyiz.

Yorumlar kapalıdır.