Sekiz kadın ölmeyebilirdi!

Yaşanan sel felaketinin ardından onlarca insan öldü. Bunlardan sekiz tekstil işçisi kadının ölümü, çok feci oldu. Pameks patronu, bu kadın işçileri servis yerine, mal taşınan arkadan kilitlenen araçla işe getirip götürüyordu.

Selin yaşandığı gün servis aracı fabrikaya girdiğinde arkadan gelen sel suları ve kapılarının sadece dışardan açılması nedeniyle feci şekilde öldüler. Bu ölümlerin nedeni sel olsa da sorumlu ve suçluları patron ve iktidardır.

Patronun doymak bilmez kâr hırsı yüzünden öldüler bu kadın işçiler. Bu ölümler ve ihmallar son olmayacaktır. Çünkü bu yol ve yöntemlerle servis yerine yük arabalarıyla taşınan daha binlerce insan var.

İstanbul Kadın Platformu bileşenleri bu olaya sessiz kalmayarak İnönü Mahallesi’ndeki Pameks fabrikasının önünde 50 kişilik bir basın açıklaması yaparak bildiri dağıttılar. Daha sonra 15 Eylül Salı günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde 70 kişinin katılımıyla basın açıklaması yaparak sorumluların cezalandırılması talebini dile getirdiler.

Türkiye’de yaşanan felaketler gerçeğin gün yüzüne çıkmasına neden oluyor. Belediyeler çok güzel çalışıyor deniyor. Evet, güzel, yeşillik ve çiçek ekiyorlar. Görüntüye yatırım var. Ama alt yapıyı soran yok, dere yataklarına peşkeş çekilerek yaptırılan binaların hesabını veren yok.

Yazan: Nergis Çayır (24 Eylül 2009)

Yorumlar kapalıdır.