TEKSTİL – Derdimiz çok, bir araya gelmeliyiz

7 aydan beri takım elbise diken 360 kişilik tekstil fabrikasında çalışmaktayım. Her işyerinde olduğu gibi burada da sorunlar birden fazla.

Örneğin, tuvaletlere turnike koymuşlar, günde 6 dakika süremiz var. Tuvalette 6 dakikadan fazla kalırsak, geçen süre maaşlarımızdan kesiliyor. Servisler de balık istiflemesine dolu. 22 kişilik araçlara 40 kişi binmek zorunda kalıyoruz. İşyerinde çay verilecek yazısı yazan patron, yazıyı asalı 3 ay geçmesine rağmen bir bardak çayı bizlere çok görüyor.

Ramazan ayında erzak alacağımızı düşünürken patron bir sahtekârlık yaparak, servisler kalabalık diye erzakı vermekten kaçtı. Hacı hoca geçinen patron erzakları cukka yaptı.

Mesaileriyse 2-3 ay gecikerek alıyoruz. 1 yıl önce alınan servislerin taksitleri bizim paralarımızla ödeniyor. Bizlerse borç ve sefalet içinde yüzüyoruz, patronsa servetine servet katıyor.

İçme suyunu ise, parasını cebimizden ödeyerek temin ediyoruz. Yakın zamana dek, kantin olmasına rağmen fiyatlar pahalı olduğundan yan taraftaki dükkândan alışveriş yapıyorduk. Ancak, müdür dışarıdan alışveriş yapmamızı yasakladı. Acaba kantine ortak mı oldu? Fiyatlar uçuk, aldığımız para belli. Cebimizdeki üç kuruşa da gözlerini dikmişler.

Fakat bizler bu sorulara kafa yormazsak sıkıntıların üstesinden gelemeyiz. Onun için bir araya gelmemiz gerekiyor.

Yorumlar kapalıdır.