Türkiye’nin yeni ikonu: ‘Mesih’ Ağca

Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’ye düzenlenen suikastın tetikçisi, Papa II. Jean Paul’e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca adaleti simgeleyen(!) mavi kazağıyla 18 Ocak’ta serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının Hrant Dink’in ölüm yıldönümü olan 19 Ocak’ın bir gün öncesine denk gelmesi bu ülkede ‘tetikçisi belli, faili meçhul’ cinayetlerin nasıl kolayca işlenebildiğini göstermesi açısından manidardı.

Cezaevinden davul zurnalı bir uğurlamayla yolcu edilen ‘Mesih’ Mehmet Ali Ağca GATA’dan ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alıp ilk gecesini geceliği 464 dolar olan bir otelde geçirdi. GATA’nın verdiği raporda ‘Mesih’ için “uzun süre cezaevinde kalmasından kaynaklı ileri düzeyde anti sosyal kişilik bozukluğu” teşhisi yer alıyordu. Ayrıca katil Ağca silaha karşı olduğunu, vicdani retçi olduğunu da açıkladı!

Ağca hapishaneden çıkar çıkmaz tekrar Mesih olduğunu, yanlışlarla dolu olan İncil’i tekrar yazacağını söyledi. Ağca’nın ağabeyi Adnan Ağca ise “Bu kadar acı bir duruma getiriyorsunuz ki, adam ‘Mesihim’ diyor. Bu kadar acı peygamber yapar” buyurdu. Komediye buyurun! 12 Eylül’de Diyarbakır Zindanında acı çeken devrimciler babanızın katına yani Tanrı’nın katına yükselmişler midir ‘Mesih Ağca’? Sizden fazla acı çektikleri muhakkak. Onların arkasında ‘devlet babaları’ da ‘Tanrı babaları’ da yoktu, biliyorsunuz. Üstelik onlar ne ilk gecelerini ne sonraki gecelerini, hatta hiçbir gecelerini lüks bir otelde geçiremediler. Onları koruyacak 26 kişilik ‘gönüllü’ koruma orduları da yoktu.

Ağca serbest olduktan iki gün sonra basına yaptığı açıklamada ise komünistleri hedef gösterdi. Bir avuç ülkücü dışında hiçbir kurumla ilişkisi olmadığını ifade eden Ağca, Abdullah Öcalan’ın öldürülmesine karşı çıkan ‘komünist çetelerin’ kendisinin idamını istediklerini ifade etti. MHP Başkanı Devlet Bahçeli ise yaptığı açıklamada Ağca’nın teşkilatlarıyla hiçbir ilişkisinin olmadığını açıkladı!

Görünürde kimsenin sahip çıkmadığı ama sahip çıkanlarının çok olduğunu bildiğimiz, muhtemelen anıları ve İncil’i milyonlar satacak, Tanrı’nın oğlu, katil ve aynı zamanda kahraman Mehmet Ali Ağca aramızda!

Yazan: Doğan Koca, 26 Ocak 2010

Yorumlar kapalıdır.