İstanbul’da Newroz ateşi

İstanbul coşkulu bir Newroz’u geride bıraktı. Kutlamanın adresi, Zeytinburnu Kazlıçeşme’ydi. Günün ilerleyen saatlerinde meydandan taşan kalabalık 400 bine yaklaşıyordu.

Alana kurulan platformda kitlelere seslenenler arasında; BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, BDP İstanbul milletvekilleri Ufuk Uras, Sabahat Tuncel ve bazı siyasi parti başkanları vardı. Konuşmalarda, Kürt halkına yönelik baskının ve şiddetin son bulması ve AKP’nin tasfiye hareketinden vazgeçmesi gerektiği belirtildi. Sabahat Tuncel, “bizler muhatap alınmadan bu iş çözülmez” dedi.

Birçok sol örgütün katıldığı mitingde İşçi Cephesi de “Newroz piroz be!” pankartı ve flamalarıyla oradaydı. “Ortadoğu’ya barış işçilerle gelecek”, “Yaşasın sosyalist Ortadoğu”, “Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın”, “Yaşasın halkların özgürlüğü” gibi sloganları dile getirdiğimiz mitingde, özellikle “Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın” talebimiz kitleler tarafından da sahiplenilerek, büyük destek gördü.

Konuşmaların ardından, Koma Azad ve Birol Topaloğlu gibi sanatçıların sahne aldığı konser başladı. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılar söylendi. Konserin ardından insanların halaylarla meydanı terk etmesiyle miting sona erdi.

Yazan: İC – Haber, 21 Mart 2010

Yorumlar kapalıdır.