Filistin Bağımsız İşçi Komiteleri Birliği basın açıklaması

Gazze bölgesindeki Bağımsız İşçi Komiteleri Birliği, Gazze üzerindeki İsrail ablukasının sona erdirilmesini talep etmek amacıyla Gazze’ye gitmekte olan Özgürlük Filosu’nun katılımcılarına karşı işgalci İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği vahşice saldırıyı nefretle kınar.

Pek çok katılımcının öldürüldüğü, 60 kadarının yaralandığı ve 500’den çoğunun da İsrail hapishanelerine sevk edildiği bu saldırı, İsrail’in Filistin’deki bunca yıllık işgali boyunca ne büyük cüretle uluslararası topluma meydan okuduğunun ve uluslararası hukuku ayaklar altına aldığının açık bir göstergesidir.

Bu canice saldırı, işgal güçlerinin Filistin halkıyla dayanışma amacıyla gerçekleştirilen barışçıl gösterilere nasıl müdahale ettiğinin tehlikeli bir örneğidir. Dünyanın tüm barış ve özgürlük savunucuları bu olayı incelemeli ve bir daha tekrar etmemesi için gerekli dersleri çıkarmalıdır. Aynı zamanda, işgalcilerin Filistin halkının haklarına karşı güttükleri savaşçıl niyetlere ve özellikle Gazze’de gerçekleştirdikleri cinayetlere ve ablukaya karşı uluslararası bir dayanışmanın geliştirilmesi önem taşımaktadır. İsrail yöneticilerinin savaş suçu mahkemelerine sevk edilmeleri için uluslararası çaba harcanması da bir gerekliliktir.

Filistinli siviller bugün Filistin davası tarihinin en ağır ve en zorlu dönemini yaşamaktadır. İstedikleri tek şey özgürlüklerinin ve bağımsızlıklarının uluslararası camia tarafından tanınmasıdır. Bugün her zamankinden çok, yaşamlarının ve varlıklarının garanti altında olacağı bağımsız bir Filistin devletinin uluslararası koruma altında olmasına ihtiyaçları vardır.

Tüm dost halkları, yukarıda ifade ettiklerimizin ve adil bir barışın sağlanabilmesi için omuz omuza uğraş vermeye davet ediyoruz.

Yazan: Filistin Bağımsız İşçi Komiteleri Birliği (Gazze), 31 Mayıs 2010

Yorumlar kapalıdır.