UPS’de direniş devam ediyor…

Sendikalaşma sebebiyle işten çıkartılan ve 46 gündür direnmekte olan UPS işçilerinin 16 Haziran Çarşamba günü yaptıkları basın açıklamalarında yanlarındaydık.

UPS Mahmutbey Aktarma Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına Kurtköy ve Hadımköy aktarma istasyonlarındaki direnişçi işçiler de katılarak UPS’ ye sendikayı sokmakta kararlı olduklarını gösterdiler.

“Sendika hakkımız engellenemez”, “yaşasın sınıf dayanışması” ve “direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı açıklamaya yaklaşık 200 kişi katıldı.

İlk konuşmacı TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, UPS yetkilerinin çalışan işçilere, TÜMTİS’in yalnız bir sendika olduğu ve bu direnişin yakında biteceği sözlerini yalanlayarak direnen 86 işçiyle birlikte yılmadan yola devam edeceklerini açıkladı. Ayrıca UPS yetkilileri, direnişe başından beri destek olan ITF’nin de (Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu) desteğini geri çektiğini söylemişti. Ancak ITF buna cevaben, 15 Haziran 2010 günü gönderdiği bildiride UPS işçilerinin maddi manevi yanında olduğunu belirterek TÜMTİS’e olan desteğini teyit etti.

15-16 Haziran 1970 direnişinin yıl dönümünde yapılan basın açıklamasında ikinci konuşmacı Türk-İş 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ise 40 yıl önceki sorunların hala devam ettiğini ve Türk-İş olarak TÜMTİS’in sonuna kadar yanında olacaklarını belirtti.

Basın açıklamasına Türk-İş’e bağlı Belediye-İş 2 ve 5 nolu şubeler, Deri-İş, Tek-Gıda İş, Kristal-İş gibi sendikalar destek olurken Toley-İş UPS işçilerinin bir günlük kumanyalarını karşıladı. Bu durum bile TÜMTİS’in ve sendikal hakları için mücadele veren 86 işçinin yalnız olmadığını gösteriyor bize…

Açıklama sona ererken “UPS’ ye sendika girecek, başka yolu yok” ve “atılan işçiler geri alınsın” sloganlarıyla direniş çadırlarına geçen işçiler haklı mücadelelerindeki kararlığı bir kez daha vurguluyorlardı.

Yazan: İC – Haber, 19 Haziran 2010

Yorumlar kapalıdır.