İstanbul’da üniversiteli öğrencilerden YÖK protestosu

5 Kasım Cuma günü çeşitli üniversitelerden bir araya gelen öğrenciler, 29. yılında üniversitelerde baskı rejiminin bekçisi YÖK’ü protesto ettiler. Öğle saatlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu önünde toplanan öğrenciler, kampustan çıkan İstanbul Üniversitesi öğrencileriyle birleştiler.

“Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim!”, “Sermaye defol, üniversiteler bizimdir!”, “Katil polis üniversiteden defol!” gibi sloganların öne çıktığı eylemde, basın açıklaması Türkçe ve Kürtçe okundu.

Basın açıklamasında, YÖK’ün 24 Ocak kararıyla hayata geçirilmek istenen yeniliberal politikaların, darbenin ardından üniversitelerdeki uygulayıcı olarak kurulduğu; üniversitelerin ticarileştirilmesi ve baskı altına alınması için var edildiği vurgulandı. Geçtiğimiz günlerde YÖK’ün yayınladığı “Özgür ve Güvenli Üniversite Genelgesi” hatırlatılarak, üniversitelerdeki polis baskısına dikkat çekildi, faşist saldırılar kınandı. Anadilde eğitimin engellenmesinin bir asimilasyon politikası olduğu belirtildi.

Yorumlar kapalıdır.