Direnen UPS işçileri kazandı

UPS direnişi dokuz ayın ardından sendikalı 151 işçinin yeniden işbaşı yapması ile başarıya ulaştı. Bu kazanım hem aynı işkolundaki diğer şirketler için hem de mücadele eden tüm işçiler için bir referans olacaktır…

Sendikanın konuyla ilgili basın açıklamasını yayımlıyoruz:

UPS’DE 272 GÜNDÜR SÜREN DİRENİŞİMİZ BAŞARIYLA SONUÇLANDI: ÜYELERİMİZ İŞLERİNE GERİ DÖNDÜLER

Sendikamızın UPS’de yürüttüğü çalışmalar sırasında 163 işçinin işten çıkarılması sonucu başlayan ve 272 gündür süren direniş, 1 Şubat 2011 tarihinde işçiler ve sendikal hareket açısından önemli bir kazanımla sonuçlanmıştır. Sendikamız ve UPS arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yönelik olarak bir süredir devam eden müzakereler, her iki tarafın tam mutabakatıyla imzalanan bir iyi niyet protokolüyle sona ermiştir. Bugün itibariyle 151 işçi UPS İstanbul, İzmir, Ankara ve Balıkesir’deki UPS işyerlerinde işe başlamış, 4 aylık boşta geçen süre tazminatları taraflarına ödenmiş; işe başlamayan işçiler 12 aylık brüt ücretleri tutarı ile kıdem ve ihbar tazminatlarını almışlardır.

TÜMTİS olarak başta sabır ve cesaretle 9 ay boyunca işe geri dönme mücadelesi veren UPS işçilerine ve ailelerine; direniş alanlarını ziyaret eden, maddi ve manevi destek sunan, basın açıklamalarımıza katılan kardeş sendikalarımıza, emek örgütlerine, konfederasyonumuz TÜRK-İŞ’e, siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine ve taraftar gruplarına, direnişimizi haber yapan medya kuruluşlarına; uluslararası dayanışmanın örgütlenmesinde büyük özveri gösteren üst örgütlerimiz Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu ETF’ye ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ITF’ye; dünyanın pek çok ülkesinde dayanışma eylemleri düzenleyen ETF ve ITF üyesi sendikalara teşekkür ediyoruz.

Sağlanan iş barışı sayesinde önümüzdeki dönemde sendikamız UPS işçilerinin örgütlenme hakkını kullanması ve toplu iş sözleşmesi düzeninin kurulması için çalışmalarına devam edecektir.

TÜMTİS, 01 Şubat 2011

Yorumlar kapalıdır.