Geri dönüşüm işçileri Antalya’da da baskılara boyun eğmiyor!

Geri dönüşüm işçilerine yönelik baskı, Türkiye’nin hemen hemen her yerinde olduğu gibi Antalya’da da tüm hızıyla sürüyor. Bu baskılara karşı geri dönüşüm işçileri, 18 Şubat tarihinde Muratpaşa Belediyesi önünde saat 14.00’da yaklaşık 170 kişinin katıldığı basın açıklamasıyla baskılara boyun eğmeyeceklerini belirterek taleplerini Antalya kamuoyuna duyurdular.

Antalya Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Girişimi sözcüsü Şevket Temel, çöpleri ayrıştırarak toplayan geri dönüşüm işçileri adına yaptığı açıklamada; son birkaç aydır resmi kurumların kendilerine linç kampanyası başlattığını belirtti.

Antalya sokaklarında günlerdir hukuksuz bir şekilde arabalarının ellerinden gasp edildiğini ve polis şiddetine maruz kaldıklarını söylerken, bu yetmezmiş gibi resmi kurumlar tarafından potansiyel suçlu haline getirilmeye çalışılarak Antalya halkı ile karşı karşıya getirildiklerini belirtti.

Geri dönüşüm işçileri “Kağıtçıya uzanan eller kırılsın sloganlarıyla” tepkilerini dile getirdiler. Yapılan haksız uygulamalar karşısında Antalya Geri dönüşüm İşçileri Derneği’ni örgütleyerek mücadelelerine devam edeceklerini bildirirken, şiddet ve dayatmalar ile bir yere varılamayacağına vurgu yapan Şevket Temel, resmi kurumları uyardıklarını ve kölelik şartları altında çalışamayacaklarını belirtti. Basın açıklaması sırasında coşkulu bir şekilde dile getirdikleri “yılgınlık yok direniş var” sloganları ile eylemlerinin sorun çözülene kadar devam edeceğini kararlılıkla gösterdiler.

Basın açıklaması sonrasında yetkililerle görüşen işçi temsilcileri, Muratpaşa Belediyesi yetkililerinin, geri dönüşüm işçilerinin yakalarına kimliklerini gösterir bir kart takmaları ve tek tip kıyafet giymeleri konusunda anlaşma sağlandığını belirttiler. İşçi temsilcileri, Muratpaşa Belediyesi’nin bu anlaşmayı uzun süre devam ettirmeyeceğine inandığını belirterek, “Muratpaşa Belediyesi yetkililerinin söylediklerinin gerçekçi olmadığını biliyoruz. Bu geçici bir uzlaşmadır. 10-15 gün sonra geri dönüşüm işçilerine yönelik saldırıların yeniden başlayacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden Antalya’da da bir dernek kurma çalışmalarımızı hızlandıracağız” dediler.

Yorumlar kapalıdır.